28 February 2013

Fırında Bütün Tavuk...

Herkese Merhaba!!!

Size daha önceden resimlerini yolladığım Bütün Tavuk yemek tarifimi paylaşacağım. Açıkcası markette ucuzladı diye tavuğu bütün olarak almıştık ama iki kişiye fazla geldiğinden dolayı yakın arkadaşlarımızı akşam yemeğine davet edip ziyafet çektik :) Tavuğumuzun ağırlığı 1,2kg idi fakat yanında bir sürü ek şey yapınca çatladık resmen :) Size neyi nasıl yaptığımızı anlatacağım :) Çoğul konuşuyorum çünkü sevgili eşim bana yardım etti ve resimleri çekti :) 

Güzel ve Basit bir Düşük Topuz

İyi Günler Hrkese,

Hepinizin kolaylıkla 5-10 dk içerisinde yapabileceği bir topuz göstereceğim. Bu topuzu yapmak zahmetsiz olduğu kadar çok fazla dikkat gerektiren bir topuz da değil :) Yarın işe gitmeden bunu yapın hem iş yerinizde şık olun hemde iş çıkışı bir buluşmanız var ise tekrar uğraşmanıza gerek kalmayacaktır, gideceğiniz yerde başların size çevrilmesini sağlayacaksınızdır.

Dikişsiz Yastık Kılıfı :)

Günaydın,

Size neden yeni yastık almayacağınızı anlatacağım :) Açıkcası yastıklar baya pahallı oluyor, özellikle evinize ve odanıza uyumlu olması için yapmak zorunda kaldığınız seçimler bu masrafı artırabiliyor :) Yeni almak yerine yapabileceğiniz yaratıcı ve güzel bir alternatif sunacağım size :)

27 February 2013

Yiyeceklerinizi Elinizle Kalori Kontrol Yapın

İyi Günler,

Bugün besin ve beslenmeden devam ediyoruz. Size yediklerinizi en fazla ne kadar yemeniz gerektiğini ve bu büyüklükte neleri yemeniz gerektiğini paylaşacağım. Herkesin kendi elinin büyüklüğü kendine uygun porsiyonları çıkartacaktır. Dışarıda önünüze konan tabaktan neyi ne kadar yiyeceğinizi anlayacak ve öğreneceksiniz, artanını paket yaptırıp eve getirin ve bir sonraki gün yemek yapmaktan kurtulun :)

Dyt. İrem Tütüncü'ye Sorduk




Herkese şimdiden Afiyet Olsun :)

Arkadaşım Diyetisyen İrem Tütüncü ile konuştuk ve biraz bilgi paylaşımında bulundu kendisi. Soruları ben sordum o cevapladı :)

Öncelikle seni tanıyalım İrem. Kimsiniz kimlerdensin? :)

Samsun'da doğdum, babamın işi dolayısıyla Bursa'ya yerleştik.İlk, orta ve lise eğitimimi burada tamamladım. Üniversite için Ankara'ya geldim, çalışmak için İstanbul'u seçtim. Babam mesleğini çok iyi yapan bir hekimdi, annem İngilizce öğretmeni, ablam da Ankara 'da  uzmanlığını tamamlamak üzere olan bir kardiyolog.

Diyetisyen olmaya ne zaman karar verdin? Neden bu mesleği seçtin?

Açıkçası üniversite puanına göre bir seçim oldu. Ancak mesleğimin değerini çalışmaya başladıktan sonra çok daha iyi anladım. Şu an çok keyif alarak sürdürüyorum, iyi ki diyetisyen olmuşum.



Yulaflı Sabun Kesesi

Günaydın,

Bugün kendiniz için ya da başkaları için yapabileceğiniz bir fikri paylaşacağım sizinle. Bunu dediğim gibi ister evde kullanırsınız ister başkalarına hediye edersiniz. Yapacaklarınız çok basit ama özel ve güzel bir hediye yapmak için yeterli güzellikte.

oatmeal soap bag

26 February 2013

Saçınızın Kırıklarını Kendiniz Kesin...

Hi World! ♥

Şimdiki yazacaklarım aranızda kuaförler varsa onları kızdıracaktır :) Çünkü kendi saçınızın kırıklarını nasıl alabileceğinizi size anlatacağım :) Bu sebeple öldürmeyin beni!!! :)

Yağ Artıkları ile Ne Yapmalı?

Herkese afiyet olsun.!

Hazır dışarı çıkmışken ve yemek yiyecekken sizlere yemeklerle alakalı bir ipucu vereyim. Sebebini de açıklayacağım. Bahsedeceğimiz konu yemek pişirdikten sonra artan yağlar. Buyurun ne dediğime bakalım. 

Detaylarla Evinizi Güzelleştirin.. İpuçları

Günaydın :)

Evinizde yapabileceğiniz küçük farklar aslında bütünlük anlamında çok fark katabilir evinizin güzelliğine. Evinizin güzelliği aslında en çok sizin için önemli olmalı, eve gelen misafirden dolayı değil, kendi gözünüz güzel görsün diye güzel olmalı. Şimdi size vereceğim birkaç ipucu ile bu farkı nasıl yaratabileceğinizi anlatayım.

25 February 2013

Halıdan Leke Nasıl Çıkarılır

Herkese Merhaba!

Haftasonu evinize misafir gelip halınızda iz mi bıraktı? Ya da ufaklıklar mı bir şeyler döktü halınıza? Ne denediyseniz çıkmadı mı? Halını yenilemeden önce bir de benim yazacaklarımı oku lütfen...

3dk da Dalgalı Saçlar

İyi Günler,

Saçınızı 3 dakikada nasıl dalgalı hale getirirsiniz? Ya da dalgalı yaparsınız? Bunu yaparken tek ihtiyacınız bir adet saç kurutma makinası.

Baş Ağrınıza Karşı Yoga Hareketleri

İyi Günler,

Pazartesi olmasından dolayı baş ağrısı çekenler olabilir :) Migreni olanlar olabilir. Size başınızın ağrıdığında ağrınıza yardımcı olabilecek yoga pozisyonlarını göstereceğim. Bunları açıkcası ben denemedim çünkü benim başım ağrıyınca direk migrene dönüşüyor ve hap, karanlık yer, soğuk dışında hiçbir yer işe yaramıyor.
Aşağıda resimde hareketleri görebilirsiniz.

Kafa Deriniz Görünmesin

Günaydın Bayanlar,

Hepimiz bir sebepten dolayı saçlarımızı yaptırıyoruz. Özel davetler, özel günler vs. Saçımızı yaptırırken kuaförler saçlarımızı şekilden şekile sokuyorlar. Saçlar bir o tarafa çekiliyor bir bu tarafa. Bu çekişlerde bazen saçlarımız kafa derimiz örtemiyor ve ortaya hoş olmayan görüntüler çıkıyor. Şimdi bunun için yapacağınız iki seçeneği açıklıyorum.

24 February 2013

Hayal gibi Banyolar

Merhaba Hayalci!!!

Herkes banyosunu bıcı bıcısını yapmadan gel seninle banyolar alemine dalalım :) Farklı banyolar ve kullanabileceğiniz yaratıcılıklar işte burada :) En kötü ihtimalle güzel banyolar görmüş olursun :) Buyur Bakalım...

Pinned Image

Çamaşır Makineniz mi Kokuyor?

İyi akşamlar,

Çamaşır makineniz temiz çamaşırlar yıkamasına rağmen koku yapıyor mu? Kapağını açtığınızda ıslak çamaşırlar içinde kalmış gibi koku mu yayıyor? O zaman bu kokuyu nasıl atarsınız makinenizden onu anlatayım :)


22 February 2013

Mikrodalga Fırınınızı 30sn Pırıl Pırıl Temizleyin

İyi Günler,

Yine hayat kurtaran bir bilgiyi sizinle paylaşacağım. Her bildiğimi burada sizinle paylaşıyorum biliyorum ama ne yapayım herkes bu hayatta temizliğe az vakit ayırıp kendine çok vakit ayırsın diye çabalıyorum. Şimdi gelelim bu vereceğim temizlik tavsiyesinin güzelliğine :) Dediğim gibi temizlik 30sn sürüyor ve mükemmel sonuç elde ediyorsunuz :)

Yolculukta Tırnaklarınızı Unutmayın

İyi Günler,

Bayanların genellikle yanına alması gereken eşyaları çoktur. Tırnakları ile ilgili olarak da törpü, oje, tırnak eti makası falan derken baya bir şey alabilir yanına. O kapasite hepimizde var :) Genellikle de tırnak ile ilgili eşyaları makyaj çantamıza koyup ağırlığı 5kg olan çantayı daha ağır yapmak istemiyoruz. Peki o zaman ne yapmak gerekecek? Yolculuğa çıkarken hepsi ile ayrı ayrı uğraşmak da istemiyoruz. Bunları yanımıza en pratik şekilde nasıl alırız? İşte bu konuda ben hemen sizi bilgilendiriyorum :)

Günlük Basit Makyaj

Günaydın!

Sizlere haftasonu şık olmanız için bir makyaj önerisinde bulunayım :) Bunu haftaiçi yapmayı düşünenler varsa kesinlikle yapmalı. Her türlü kıyafete uyumlu bir makyaj aslında. Spor, şık, etek, pantolon herşeye uyar :)

21 February 2013

Selülite Karşı Hareketler!!!

Merhaba Bayanlar! :)

Haftaiçi akşamları genellikle hepimiz bir dizi izleriz. Dizi izlerken 15dk selülite karşı hareket yaparak geçirebilirsiniz. Bu hareketleri ister izlerken, ister reklam arasında yapın. Hareketler çok kolay olmakla beraber eminim ki sizi zorlayacaktır. Hepimizin sonu selülit olduğu için bu hareketlere ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi :) 

Kullanılmış Kahve Artıkları...

İyi günler,

Türk kahvemizi genellikle içeriz ve telveye her zaman ne yaparız? Su ile akıtırız. Artık bunu yapmayacağız, çünkü telveniz ile neler yapabileceğinizi size anlatacağım. Filte kahve de artan kahveler için de geçerli bu anlatacağım şeyler. Telveyi kullanabileceğiniz alanlar çok :)



Soluksuz MAT Dudaklar

İyi günler,

Bayanlar dudakları ile fazlaca oynar. Pek farklı renk denemek istemeseler de arada değişiklik yapmak da isterler :) Aslında hem dudaklarınıza bakım yapıp hem de her gün farklı renkler deneyebilirsiniz. Hemde satın almadan! 

Evdeki malzemelerle sonsuz ruj deneyimine hazır mıyız?


Banyonuza Tabaklardan bir Güzellik,

Günaydın!

Buz gibi bir sabaha güzel bir resimle ve bir fikirle başlayalım istedim :) Banyonuzu güzelleştirmek adına kullanılabilinir fakat fonksiyon olarak da multi fonksiyonel ve mekanı değişik olarak kullanılabilinecek bir fikir bence :)

20 February 2013

Kısa Saça 2dk da Topuz

İyi Günler!

Birkaç zamandır kısa saçlı arkadaşlarıma yapabilecekleri topuzları göstermiyordum :) Bu kolay saç modelini yarın işe gelirken yapabilirsiniz :) Ya da bir düğüne gidiyorsanız, özel bir gün olsa yeter :) Tamam tamam özel olmasa da olur, canınız istesin yeter :)

Tavanlar Renklensin

Merhabalar,

Açıkcası farklı bir konsept olarak algıladığım ve Türkiye'de görmediğim (belki de denk gelmediğim) tavan renklerini sizinle paylaşmak istiyorum. Bu konsept son yıllarda Avrupa'da baya bir popüler oldu :) Hem tavanı boyamak odayı boyamaktan daha ucuz:) Buyrun örneklerini inceleyelim :)



Siyah Kaleminiz Jel Oluyor!!!

İyi Günler,

Size yine çok basit bir uygulamadan bahsedeceğim. Kim bilebilirdi ki siyah göz kaleminizin aslında iki iş gördüğünü? Peki ya siz bunu biliyor muydunuz?

19 February 2013

Eviniz için İlginç Fikirler

İyi akşamlar :) 

Bugün de küçük değişikliklerle yapabileceğiniz güzel ama ilginç farklılıkları sizinle paylaşayım dedim. Bunlardan bazılarını ben de yapabilirim açıkcası :) Çok hoşuma gittiler. Bakalım siz beğenecek misiniz :)



Evinize Renk Katın

Selamlar,

Ben her zaman renk sevmişimdir. Bu sevgimi gerek giysilerimde gerek etrafımda kullanarak göstermişimdir :) Renkli giyinmekten korkmam ve aksine severim çünkü bana enerji verir. Renk görmek bana mutluluk katıyor. Evinize de sizi temsil edebilecek renkler kullanarak abartıya kaçmadan renklendirebilirsiniz. 

Pinned Image

Sağlıklı Profiterol bir Dyt. İrem Çelik Tütüncü Tatlısı...

Günaydın!

Çocuklarınıza rahatlıkla verebileceğiniz, misafirlerinize hızlıca hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifi bu. Yanlış yapma ihtimaliniz yok bu tatlıyı yaparken. Ben tatlı yemesem de tatlı yapmayı seviyorum ve en son öğrendiğim tatlı tarifini sizinle paylaşıyorum. Bu tatlıyı yapmak yarım saat sürmedi...

Dudaklar Dolgunlaşsın!

Günaydın...

Daha sabah sabah makyajını yapamamışlara yetişmişimdir umarım :) Yetişemediysem bile sorun değil çünkü dudaklarınızı dolgunlaştırmak için bu tekniği uygulamak çok basit.

18 February 2013

Çok Şık ve Basit Kolye

İyi akşamlar,

Evinizde rahatlıkla ve hiç uğraşmadan kolyenizi yapmak çok basit :) İhtiyacınız olanlar büyük ihtimalle zaten evinizde bulunan eşyalardan yapabilirsiniz :)

Kraliçe Tacınız

Bu yazım bütün kraliçelere, bütün prenseslere, kendini özel hissedenlere gelsin :) 

Sizlerin kraliyet ailelerinden hiçbir eksiğiniz yok (kan bağı dışında :P ), o sebeple sizin neden tacınız olmasın? Bu taçları okadar farklı yer ve zamanda kullanabilirsiniz ki... Doğum, kına, nişan, düğün, bekarlığa veda partisi, doğum günü... liste uzar da uzar :)

Makyajda Pratik Bilgiler

İyi Günler Herkese!!!

Şimdi size pratik bir bilgi vereceğim. Açıkcası bu benim hiçbir zaman aklıma gelmemiştir ve hepimizin kocaman makyaj çanta taşımasını engelleyecek bir ipucu :) İhtiyacım olduğunda anında uygulayacağım bir fikir :) Hele ki portföy çanta kullandığımız zamanlar için birebir çözümü sağlayacaktır.

Pudra Süngerinin Doğru Kullanımı

Günaydın!!! 

Biraz enerji bayanlar! :) Size şimdi pudra süngerinin nasıl doğru kullanılacağını anlatacağım. Ben açıkcası pudra için fırça kullanıyorum, daha eşit ve hafif görüntü oluşturduğuna inanıyorum (belkide bana öyle geliyordur) ama sünger kullananlar için de doğru uygulama metodunu paylaşmak istiyorum :)


17 February 2013

Orjinal Düğün Davetiye Fikri

İyi Akşamlar,

İnanılmaz ucuza gelecek bir düğün davetiyesi fikrini sizinle aşağıda paylaşıyorum. Uğraşabilirseniz kendinizin de yapabileceği bir proje. 

Eski Çatallardan Yapabilecekleriniz

İyi Pazarlar,

Eski çatallardan yapabileceğiniz baya bir seçenek varmış :) Ben de bu seçenekleri sizinle resim olarak paylaşayım :)

16 February 2013

Merkür Gerilemesi

Merhaba Herkes,

Size bugün astroloji ile ilgili bir paylaşayım yapacağım. Aslında ben astrolojiye öle fazla inan insanlardan değilim. Burçların karakterlerinin tanımları gerçekten çok uyuyor %100 olmamakla beraber. Ama şu son zamanlarda aylık burç yorumları izliyor, dinliyor okuyorum. Merak aslında bu yaptığım. Sonra farkettim ki kişilerin anlattığı şeyleri gerçekten yaşıyorum. Ve şimdi daha bilinçli dinlemeye ve okumaya çalışıyorum bakalım tutacak mı diye. Bu Merkür gerileme dönemini de şimdi incelemeye almış durumdayım. Herkes aman Merkür geriliyor gibi gerilimlere giriyor ama bakalım etkileri gerçekten öyle mi.

15 February 2013

Sevginizi Tırnağınızda Gösterin :)

İyi Günler!!!

Kalpli Tırnaklar için farklı modelleri sizinle paylaşmıştım ama bu güzel resmi görünce bunu da sizinle payulaşmak istedim. Haftasonu sevginizi ve güzel geçirdiğiniz sevgililer gününüzü tırnaklarınızda gösterin!

Haftasonu İçin Basit Bir Topuz

İyi günler!!!! Bolca gülümseme ve güzel düşünceler yolluyorum sizlere :) 

Sizin haftasonunuzu tabiki unutmadım ve yine basit bir saç modelini size sunuyorum. Saç modelini bir kaç ay önce bende kendime yapmıştım ve rezil fotoğraflarımı sizinle aşağıda paylaşacağım :) O zamanlar bir blog yazacağımı ve bu resimleri paylaşacağımı bilseydim makyajlı ve biraz gülümseyen poz verirdim :D Neyse detaylarını aşağıda paylaşacağım :)

3D Dolgun Dudaklar

İyi Günler,

Mükemmel dudakların sırrını size daha önce anlattım.Bugün de dudaklarınıza nasıl 3D ve dolgun görüntüsü nasıl yapacağınızı anlatacağım. 

Yaka Mendili

Merhaba Beyler Bayanlar,

Sevgililer gününü dün kutlamayıp haftasonuna erteleyenlere gelsin bu yazım :) Aslında ilerde de şık bir yemeğe ya da bir düğün/nişan organizasyonuna katılacaksanız bu yazacağım bilgi yararlı olacaktır.

Doğal Halı Kokusu

Günaydın!!!

Eviniz mis gibi koksun diye size doğal olan halı kokusu nasıl yapılır onu anlatacağım.

14 February 2013

Şık Tatlı Süslemesi ♥♥♥

Sevgiliniz ya da eşinizle buluşmanıza az kalmıştır :) Evde yemek yiyecek olanlara yaptıkları şeylerin yanına güzel bir süs olsun diye size çikolata ile yapacağınız süslemelerin nasıl yapıldığını hemen tarif edeceğim! :)

Sevgililer Günü Özel -2

Evvvveeeeettttt,

Facebook sayfamda da yazdığım gibi bugün herşey sevgililer gününe özel olarak yazılıp yayınlanacak. Yarın da belki yollarım haftasonu kutlayacaklar için :) Gelelim yapılabilinecek şeylere... Ben nedense tatlılara takmış durumdayım size yazdığım önerilerde ama herkesin güzel yaptığı bir yemek vardır o yüzden yemek tarifi vermeyi şu an için doğru bulmuyorum. 

Hemen sizinle yapabileceğiniz basit bir tarifi paylaşacağım. 

Uzun Saçlara Basit Topuz

İyi Günler! :)

Geçtiğimiz günlerde kısa saçlı bayanlara odaklanmıştık Bugün de uzun saçlı bayanların kolaylıkla yapabileceği bir saç modeli paylaşalım.

Yapacaklarınız inanılmaz basit.

13 February 2013

Hayatınızın En Basit Topuzu

Hayat kurtarıcı topuz burada! :P

Yarın Sevgililer günü ve kutlamanıza işten direk olarak gitmek zorunda kalacaksınız. Belki de başka bir zaman hemen hazırlanmanız gereken bir eğlence olacak ve vaktiniz yok. İşte! Size yapması 5dk sürmeyecek bir topuz göstereceğim. Bunu ister evden çıkmadan, ister işten çıkmadan yapabilirsiniz :)

Makyaj Fırçalarınızı Tanıyın

İyi Günler,

Sevgililer gününe özeneceğiniz makyaj ile doğru görünmek, güzel görünmek için makyaj fırçasını nasıl kullanacağınızı bilmek önemli. 

Doğru ve güzel makyaj için açıkcası kullanacağınız makyaj fırçaları önemli :) Fırçaların sentetik kıllardan ya da gerçek kıllardan (saç, at kılı vb.) olma kısmını hemen anlatmayacağım fakat büyüklükleri, eğiklikleri yapacağınız işlem için önemli. Aşağıdaki resimlerden hangisinin nereye kullanılacağı gösteriyor ama ben detaylı bir şekilde yazayım yinede.


Hediyenizi Profesyonelce Sarın

Günaydın!

Yarın Sevgililer Günü. Bunu herhalde kaçıranımız olmamıştır :) Çoğumuz sevgilimize ya da eşimize hediye almışızdır diye tahmin ediyorum. Ama aldığınız hediyenin paketi sarıldı mı? Profosyonelce duruyor mu? Her mağazada bu işi beceren olmuyor ne yazık ki. 

Bu sebeple ben size nasıl aşağıdaki paket gibi hediyenizi saracağınızı anlatacağım. Bu işlem için ihtiyacınız olan tek şey aslında kalın kurdele. Çünkü kurdele güzel olunca hediyenizi çoğu zaman paketlemenize bile gerek kalmıyor. 

12 February 2013

Doğru Kaş Şekli

Merhaba,

Hepimiz kaşlarımıza önem gösteriyoruz ama acaba kaşlarımız olması gereken şekle sahip mi? Bahsettiğim kaşın inceliği ya da kalınlığı değil, kaşınızın nereden başlayıp nerede bittiği ile ilgili. 

Fırça Temizliğinin Önemi...

Fırça Temizliğinin Önemi Büyük...

Yüzümüz aslında vücudumuzun en hassas yerlerinden bir bölümü... Göz, burun ve ağız sağlığının öneminden her zaman bahsedilir. Fırçalarımızda biriken farlar, fondötenler, allıklar zamanla bakteriler için güzel bir yer olmaktadır. Bu sebeple fırçalarımızı ortalama 3 haftada bir yıkamak gerekir. Yıkanmayan fırçalar suratınızda sivilce gibi zararsız olmasına rağmen sinir bozucu çıkıntılar oluşturabilir. Dediğim gibi sivilce en basiti ve aslında en zararsızı, başınıza kim bilir neler gelebilir.

11 February 2013

Doğal Çiçek Coşturucu...

Açıkcası başlığa başka bir şey bulamadım :)

Konumuzla hiç alakası olmayan bir şeyin çiçek coşturucu olduğunu öğrendiğimden dolayı bunu sizinle paylaşmak istedim. Çoğumuzun evinde canlı bitkiler var ve arada sırada onlara vitamin vermek onlar için de iyi olduğu gibi çiçek vermelerinden dolayı bizim de gözümüze iyi geliyor :) Çeşitli market/bakkal/çiçekçiden alınan çiçek coşturucuların içlerinde ne var bilmiyorum ve bu beni rahatsız ediyor çünkü işe yarayıp yaramayacağını da bilemiyor insan. Ama bu okuduğum çözümü birçok farklı yerde okuduğum için artık doğruluk payının yüksek olduğunu tahmin ediyorum.

Kısa Saça Basit Bir Topuz

Kısa saçlarınız varsa benim gibi aşağıdaki topuzu siz de yapabilirsiniz. Aslında bu saçı uzun saçlılar da yapabilir ama kısa saçlı olanların alternatifleri kısıtlı olduğu için onlara biraz daha torpil geçiyorum :)

Makyaj Fırçası Temizliği...

Merhaba Bayanlar,

Makyajımızı yaparken kullandığımız fırçaları ne sıklıkla temizliyorsunuz? Ne kadar sıklıkla temizlenmesi gerektiğini biliyor musunuz peki? Nasıl temizlenmesi gerektiğini biliyor musunuz?

09 February 2013

08 February 2013

Farklı Tırnaklar İçin...

Iyı Geceler,


Yarın için tırnaklarınızı farklı yapmak isterseniz aşağıdaki modeli uygulayabilirsiniz. Yapacağınız şey aslında çok basit. 

Basit ve Sağlıklı Atıştırmalık Kurabiye

Herkese Merhaba,

Sizinle bugün yapılışı inanılmaz basit, pişirmesi dert olmayan, kalori alacağım diye dert etmeyeceğiniz ve üzerine de tok tutan bir kurabiye paylaşacağım. Bu kurabiyeyi ister çocuklarınıza sağlıklı olsun diye, isterseniz ara öğün olsun diye yapabilirsiniz. Arkadaşım Diyetisyen İrem Tütüncüye yazımı yayınladıktan sonra tahmini kalorisi ne kadar olur diye soracağım :)

Kısa Saçlara Topuz

Haftasonu yaklaşıyor,

Misafirlik, özel bir yemek ya da sadece şık olmak için yapabileceğiniz hızlı bir topuz.

Sevgilinize Özel Hediye

Sevgililer gününe az kaldı. Size bir hediye örneği göstereyim.

Yapacaklarınız çok basit. Hemen sıralayalım;

07 February 2013

Uzun Ömürlü Ojeler İçin

Iyi Geceler,

Yatmadan önce bir pratik bilgi paylaşayım dedim :)

Çamaşır İşaretlerinin Anlamı

Merhaba!

Biraz pratik bilgi paylaşayım dedim sizinle. Ben çamaşır yıkarken siyah ve renklileri 30 derecede yıkıyorum, beyazları da havlu ya da çamaşır olarak ayrı yıkayınca havluları 60 derecede, çamaşırları da 40 derecede yıkıyorum. Açıkçası hiç birinin etiketine bakmış değilim. Benim için değerli olan ya da hassas parçaları da kuru temizlemeye veriyorum. Ama açıkçası aşağıdaki bir kaç adet işarette göz gezdirince kuru temizlemeye verilmemesi gerekenler, kurutma yapılmaması gerekenler, hafif kurutma yapılması gerekenler diye birçok seçenek karşıma çıkınca bundan sonra bir kısmına bakarım diye tahmin ediyorum :p


Sevgililer Günü İçin Özel Peçete Katlama Sanatı

Daha önceki yazılarımda sevgililer gününde yenebilinecek üzerine yazmıştım. Bugün de sizinle yine sevgililer gününde yapabileceğiniz bir şey paylaşacağım. Kalp şeklinde katlanmış kağıt/kumaş peçeteler :)


Sabah Sabah Gülümsemek İçin :)

Günaydın!

Sizinle birkaç ilginç çiçek, birkaç güzel yer ve irkaç güzel olay paylşaşacağım.

Güzel bir gününüz olsun :) Gülümseyin :) ♥

06 February 2013

Kısacık Saçlara Modeller

İyi akşamlar,

Kuzenimin yakında düğünü olması, benim gibi kısa saçlı kişilerin gideceği özel günlerde ne yapacağını bilememesinden dolayı aşağıda sizinle bir sürü saç modeli paylaşacağım :)

İyi seyirler! :P

DİKKAT!!! Makyajınızın Ömrü!!!

İyi günler herkese,

Bayanlar hepimiz kendimize engel olmazsak bir bavul makyaj eşyasına sahip olabiliriz. Bunu kabul etmekte fayda var :) Ama yapamadığımız şey ne yazık ki aldığımız hızda bu makyaj malzemelerini kullanamıyor ve harcayamıyor olmak. Bazı malzemeleri belli bir zamandan sonra atmak gerekiyor. Her şeyde olduğu gibi onlarda da son kullanma tarihi vardır.

Saç Uzatan Besinler... Bayanlar dikkat :)

Herkese mutlu günler :)

Bütün bayanlar bilir ki sıkıntılı zamanlarında, hayatları tek düze devam ettiğinde bir değişiklik yapmak isterler. Bu değişiklikler iki alanda olur; ya ev dekorasyonunu değiştirirsin ya da saçını değiştirirsin :) Çoğunluğumuz saçımızı değiştiririz. Kimi zaman bu saçımızı beğenir kimi zaman beğenmeyiz. Beğenmediğimiz zamanlarda da düzeltebilmek için (tekrar kestirebilmek için!) saçımızın çabuk uzamasını bekleriz.

05 February 2013

Tarçının Yararları

Bir arkadaşımın ablasının tavsiyesi ile evdeki sürahilerin içine tarçın çubuğu koymaya başladım. Vücudun  metabolizmasını hızlandırıyor, ödemi atıyor, gaz giderici ve sindirime yardımcı etkileri sayesinde kilo verdirdiğini söylemişti. Bu olaydan yola çıkarak size tarçının yararlarını yazmak istedim. 



Arkadaşlığı/Sevgiyi Tamamlayan Tanımlayan Kolye

Bu kolye tamamen el yapımıdır. Geçenlerde gördüm ve o kadar hoşuma gitti ki. İnsanların birbirlerini farklı şekillerde nasıl tamamladığının inanılmaz güzel bir göstergesi. 

Bir insanın etrafında kendisini tamamlayan insanların olmasını simgeleyen bir kolye. 

Karın Çevresindeki Yağı Eriten 10 Besin

Güneşli Günler :)

Kiminiz birazdan dışarı çıkıp öğle yemeği yiyecek, kimisi de iş yerinde yemekhaneden yemek yiyecek :) Gerek ısmarladığınız, gerekse karşınıza çıkan yemeklerden hangisinden bolca yemeniz gerektiğini bilmekte yarar var :)

Karın etrafında biriken yağları eriten besinlerden bolca yemekte fayda var, tabiki o bölgeniz sizi rahatsız ediyorsa. Bu besinleri hemen sıralayalım.

04 February 2013

İlginç Banyo Fikirleri

Merhaba herkese :)

Sizlerle internette dolaşırken bulduklarımı paylaşmaya devam edeyim :) İnsanların fantazisinin sınırı olmadığını bir kez daha görmüş oldum bu resimlerle :) Fazla söze gerek yok :)

Dramatik Bakışlar

İyi Günler :)

Haftanın ilk günü pazartesi sendromu ile geçiyordur :) Hepimiz bu çukurun içindeyiz :) Ama haftanın ikinci gününe bomba gibi başlamak için makyajınızda biraz farklılık yaratabilirsiniz. Bu farklılık sizin enerjinizi de pozitif şekilde etkileyecektir. 

Evinizin Dolaplarını Yenileyin Güzelleştirin

Günaydın,

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da mobilya fuarı vardı, Türkiye'nin her yerinden mobilya temsilcileri orada bulunuyordu. Mobilya fuarında her şeyin ne kadar gereksiz pahallı olduğunu gözlemledim. Sonra aklıma insanların yurtdışında kendi mobilyalarını yenisini almak yerine yeniledikleri aklıma geldi. Açıkcası bu düşünce tarzı Türkiye'de pek yok, taksit seçenekleri, insanın kendini ya da etrafındaki eşyaları yineleme ihtiyacından dolayı yeni şeyler almaya yöneliyoruz. Bazı insanlar da etrafına gösteriş yapabilmek adına, konuşulmak adına en abartılı ve en gösterişli şeyleri almayı tercih ediyor. Aslında konuşulacaksan evinin ve eşyalarının özel olmasından dolayı konuşulmak daha mantıklı geliyor bana. Benim için de özel olmak bir eşyanın başkasında olmaması ile olur, buna da kendin bir şeyler yaparsan ulaşırsın.

02 February 2013

Mükemmel Dudaklar için...

Güzelliğinizi, süsünüzü, giysinizi ve makyajınızı rujunuz tamamlar. Önemli olan ruju sürdüğünüzde onun kalıcı olması, düzgün durması.

Ayakkabı Organizasyonu

Merhaba! Herkese iyi haftasonları!

Bugün sizinle biraz organizasyon fikirleri vereceğim. Biraz bayanlara odaklı gibi görünse de aslında herkes için geçerli olabilecek fikirler. O zaman hemen resimleri paylaşalım :)

01 February 2013

Haftasonuna Özel Bakım ve Saç Modeli

Merhaba,

Haftasonu havanın güzel olmasından faydalanacak olanlar, özel bir davete gidecek olanlar ya da sadece şık olmak isteyenler :) Sizlere basit bir bakım ve saç modeli vereceğim ve haftasonunuzun uzunca bir vaktini kurtarmış olacağım :)

Pratik Bilgiler

Merhaba,

Size işinize yarayabilecek bazı pratik bilgileri paylaşmak istiyorum.

Gardırobunuzda bazen yer kalmayabiliyor, bazen benzer şeyleri aynı askıda tutmak istiyorsunuz ya da yan yana. Bu sebeplerden hangisi olursa olsun size yardımcı olabilecek bir fikir paylaşacağım.