30 October 2014

Tavada Somon Yapmak

Merhaba yemek severler,

Geçende sizlere Facebook Sayfamda yazdığım gibi somon yaptım ve sizlere nasıl yapılır onu anlatacağım. Somonu çok farklı şekillerde pişirebilirsiniz fırında, haşlanmış ve çeşitli soslarla ama biz en çok tavada yapılmış halini seviyoruz. Bu somon dilimleri marine edilmemiştir.


20 October 2014

Hayat Değerlerinizi Sorguluyor Musunuz?

Merhaba Dünyalılar,

Bugün birazcık size içimi boşaltasım var. Etrafımda boşlukta bir çok insan görüyorum, bir çoğu ne yapmak istediğini bilmiyor, yapamayacağını düşünüyor ve insanların bu kayıp halleri beni fazlasıyla üzmekle beraber kendi içlerinde yenilgiyi kabul etmeleri de beni ucundan sinirlendiriyor. 


02 October 2014

Et Nasıl Pişirilir?

Merhabalar!!!

Sizlere bu yazımda evinizin rahat ortamında nasıl güzel et pişirebileceğinizi anlatacağım. Bildiğiniz gibi şef olmamakla beraber yemek pişirme ve tatlı yapma olaylarında kendimi geliştirmeyi seviyorum. Bu et pişirme yöntemini de bir gün uçaktayken Türkiye'nin ünlü şeflerinden Murat Bozok yazısını okuyarak öğrenmiştim. O günden beri de bu şekilde pişiriyorum ve hem ben hem eşim mutluyuz. Ben içi kırmızı (suyu çıkıcak kan değil) ve eşim tam pişmiş sevdiğinden dolayı bu şekilde ikisinin de ortasını rahatlıkla tutturuyoruz ama sizler kendi ağzınızın zevkine uygun olarak süreleri uygular ve pişirebilirsiniz. 

Et canavarı olarak bu yazıyı yazmak hem ağız sulandırıcı hem zevkli olacak.