Herkes her zaman istediği tatlıları yapmak için vakti olmayabiliyor. Bu sebeple size süper basit ve kısa yolu olan bir tatlı tarifi vereceğim :) İnanılmaz basit ama bir o kadar da güzel :)
Bu dilimleri çeşitli şekillerde yapabilirsiniz. Aslında yapılışı o kadar basit ki harcıyacağınız vakit en fazla yarım saat olur. İhtiyacınız olan elma, hazır milföy hamuru, tarçın, şeker ve yumuşamış margarin/tereyağ (hangisini tercih ediyorsanız)
Tarifi paylaşıyorum sizinle;
- Elmaları 8'e bölüyorsunuz
- Milföy hamurunu izi olan yerden ikiye ayırıyorsunuz böylelikle elinizde kare şeklinde hamur kalıyor.
- Elma dilimini köşeye doğru yerleştirip elmayı hamurla sarıyorsunuz
- Sarılı elmanın üzerine şekeri ve tarçını tutsun diye biraz yumuşamış katı yağ sürüyorsunuz
- Yağın üzerine de istediğiniz kadar şeker ve tarçın serpiyorsunuz
- Elde ettiğiniz 16 parça elmalı dilim turtanızı fırında 200 derecede 10-15dk kadar pişiriyorsunuz
- Herkesin fırın kuvveti farklı olacağından hamurun üstü altın rengini aldığında çıkarabilirsiniz.
Bu kadar basit! Elmaları hamura sararken fırını açıp ısıtırsanız zamandan kazanırsınız. Eğer milföy hamuru çok şişmesin istiyorsanız hamuru biraz ezip elmanızı sarabilirsiniz.
Bu tarifi verdim ama aslında bu turtanın farklı versiyonları da var. Hepsi kolay ama sunum şekilleri farklı :)
Ben turta kapalı olmazsa turta demem diyorsanız, milföy hamurunu açıp üstüne küçük dilimler halinde kesilmiş, içine şekeri ve tarçını konmuş bir şekilde hamurun üzerine serip daha sonra ikinci bir milföy hamuru ile kapatıp küçük kesitler yaparak, küçük ama kapalı elma dilim turtalar elde edebilirsiniz :)
Açıkcası sunum olarak en güzel bulduğum ama aynı şekilde kolay olan bir versiyonu daha sunayım sizlere. Elmalı turtanızı metal/teflon muffin kalıplarının içinde yapıyorsunuz. Hamurunuzu içine yerleştirip daha sonra içine tarçını ve şekeri ilave edilmiş elma parçalarınızı koyup fırına veriyorsunuz.
Artık sizlerde deneyin bakın, yapanlardan resim de bekliyorum :)
Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment