Bugün sizinle aslında yurt dışında bolca bulunan ama Türkiye'de rastlanmadığım ya da dikkatimi çekmeyen bir şey bu baharatlı yağ. Peki nedir bu?
Aslında bu yağlar çok pratiktir :) Yani bir yağın üzerine her daim koyduğunuz bir baharat ya da sebze var ise mesela sarımsak. Her seferinde ikisi ile ayrı ayrı uğraşacağınıza hazır karışımlı yağı kullanıyorsunuz. Bunu Türkiye'de hangi yağ ile kullanabilirsiniz? Bence tereyağı en güzel seçenek bunun için.
Tereyağını oda sıcaklığına bırakıyorsunuz ve ince doğranmış sarımsağınız ile ikisini karıştırıyorsunuz. Daha sonra karışımınızı yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile şekillendirip buzdolabına koyuyorsunuz. Yemeklerinizde bundan sonra sadece kullanacağınız yağ miktarını belirlemeniz gerekiyor :) İçine koyacağınız sarımsak miktarına bağlı olarak da onun konsantrasyonunu da siz ayarlamış oluyorsunuz.
Bunun gibi başka neler koyabilirsiniz? Nane, maydanoz, pul biber ya da aklınıza gelebilecek her şey aslında :)
Afiyet olsun :)
No comments:
Post a Comment