05 June 2013

Oda Kokusu

Merhaba Güzel İnsanlar,

Sizinle bugün yapımı inanılmaz basit oda kokuları paylaşacağım. İki cümle ile zaten yapılışı anlatılacağı için bu yazım biraz kısa olacak kusura bakmayın.





İhtiyacınız olan şeyler;
  • Karbonat/Kabartma tozu (ikisi de olur)
  • Tozu bulunduracağınız bir kap 
  • Kokusunun yayılmasını istediğiniz herhangi bir bitkinin yağı
Yapılacak şey tozu kabın içine dök, kokuyu da üzerine damlat. Bu aslında birine verilebilinecek ucuz ve çok şık bir hediye olabilir. Kabını kapatıp, üzerinden kurdele ile geçirmeniz yeterli. Kurdeleye not yazmak isterseniz siz bilirsiniz tabi ki. Hatta yağı da kaba lastik ile tutturup, onun üzerinden kurdele ile de bağlayabilirsiniz. Bu şekilde hem oda kokusunu vermiş olursunuz hem de kokunun etkisi geçince onlara doldurabilmesi için yağını da vermiş olursunuz. Açıkcası kabın büyüklüğünü tabi ki siz belirleyeceksiniz ama bana sorarsanız cafelerde verilen küçük reçellerin cam kavanozları yeterli olacaktır. Bir sonraki sefere onları yanınıza almayı unutmayın ki tekrar kullanabilin. Bu kavonozları odaların kapılarının dibine yerleştirebilirsiniz, eve girdiğinizde güzel kokması için, odanızın kapısının hemen arkasına da konulabilinir. Büyük bir oturma odanız var ise çapraz olacak şekilde koltuğun arkasına, dolabın yanına konulabilinir. 

Kokunun eve dağılmasını istiyorsanız doğal olarak bir esinti gerekecektir ve bunu önünden geçebileceğiniz bir yere koyarak gerçekleştirebilirsiniz. Komodin, şifonyer ya da masa üstüne konulabilinir. 

Çalışma odanızın ya da masasının üzerine içine konulabilinir. Stresli günlerinizde sizi biraz rahatlatmak için rahatlatıcı kokular kullanabilirsiniz. 

Güzel kokular için bu basit yöntemi uygulamaktan kaçınmayın :)

No comments:

Post a Comment