07 October 2013

Çocuklarla Kağıt Çiçek Yapımı

Merhabalar,

Çocuklarla beraber yapabileceğiniz başka bir projeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Yine çocukların eğleneceği, biraz etrafı kirleteceği bir proje olabilir ama gerekli önlemleri aldığınızda bir sorun olacağını sanmıyorum :) Öğretmenlere, anne-babalara, dedelere-ninelere verilebilinecek çok güzel bir hediye. Hem zor olmayan hemde sonucu güzel olan bir hediye olacak :)
İhtiyacınız olan çok şey yok aslında :)

  • Tuvalet kağıdı rulosu
  • Bir parça pamuk
  • Küçük boy saksı
  • Zımba
  • Boya (artık ne şekil boyamak isterseniz. Tercih sulu boya)
Aslında resimde de gördüğünüz gibi yapımı son derece basit. Tuvalet kağıdının rulosunu ortadan büküp zımba ile hem kendisine hemde diğer rulolara tutturuyorsunuz. Daha sonra çiçeği istediğiniz renge boyuyorsunuz. Yeşilliği için de aynı şekilde bir ruloyu büküp onu yeşile ya da minik ne renge isterse ona boyuyorsunuz. Çiçeğin ortasını belli bir miktar pamuk yuvarlayarak oluşturabilirsiniz. Aslında bunu ister içine tıkayarak yapabilirsiniz ya da biraz yapıştırıcı ile yuvarlayarak formunu korumasını sağlayabilirsiniz. Aslını isterseniz hazır böyle el işi için yuvarlak toplar var ama ben daha pratik bir yol sunuyorum size :)

Verin ufaklıklar hayallerini konuştursun, istediği renge boyasın çiçekleri. Hatta isterlerse kelebek de yapsınlar üstüne :) Kasımda öğretmenlerine mi verirler, komşuya mı verirler :) Sizlere mi yaparlar bilemem :) Güzel bir hediye olacağı kesin :)

Havlu kağıdı rulosu ile daha büyük çiçekler de yapabilirsiniz :) Hatta isterseniz buket bile yapabilirsiniz :) 

İyi eğlenceler!!! Masayı poşetlerle ya da plastik bir şey ile örtmeyi unutmayın :)





No comments:

Post a Comment