Merhaba Herkese,
Geçenlerde taşınma arifesinde evde acıkmıştım. Evde de 1-2 günlük ekmek vardı ve onu değerlendirmeye karar verdim. Nerede yediğimi hatırlamamakla beraber aklımda yumurtalı ekmek kalmıştı!
Evdeki ekmeği kenarına doğru eğimli bir şekilde kestim ki yüzeyi artsın. Evdeki yumurtaları da kırıp bir kaba koydum. O yumurtaları da hem karabiber hem tuzla baharatlandırdım. Bilirsiniz yumurtaya biraz tuz gerekmektedir ki yavan olmasın.
Yumurtaya batırdığım ekmeklerin üzerilerine parmaklarımla hafifçe baskı uyguladım ki yumurtayı içerilerine daha iyi çeksinler.
Tereyağı ya da zeytin yağı ile ısıttığınız tavanızın üzerinde bu ekmek dilimlerini iki taraflı pişirin.
Pişirdiğiniz ekmekleri daha sonra evdeki dolabınızda ne var ise onlarla servis edin. Ben farklı şeyler kullanarak farklı tatları denemek istedim.
Ben evde bunlar var diye bunları kullandım. Aslını isterseniz aklınıza ne gelirse onu kullanabilirsiniz.
Ben bu yaptığımı hem görsel olarak tatmin edici buldum hem de tat olarak. Çocuklarla da yapılabilinecek bir aktivite (üzerine ne istediğini seçip sebzelerle süsleyebilir) ya da ziyaretinize gelecek olanlara kolaylıkla hazırlanabilecek bir sunum.
Geçenlerde taşınma arifesinde evde acıkmıştım. Evde de 1-2 günlük ekmek vardı ve onu değerlendirmeye karar verdim. Nerede yediğimi hatırlamamakla beraber aklımda yumurtalı ekmek kalmıştı!
Evdeki ekmeği kenarına doğru eğimli bir şekilde kestim ki yüzeyi artsın. Evdeki yumurtaları da kırıp bir kaba koydum. O yumurtaları da hem karabiber hem tuzla baharatlandırdım. Bilirsiniz yumurtaya biraz tuz gerekmektedir ki yavan olmasın.
Yumurtaya batırdığım ekmeklerin üzerilerine parmaklarımla hafifçe baskı uyguladım ki yumurtayı içerilerine daha iyi çeksinler.
- Siyah zeytin (çekirdeğini çıkartıp julienne doğradım)
- Tam yağlı beyaz peynir
- Sürme krem peynir (çok tatsız kaldı tavsiye etmem)
- Ev yapımı çilek reçeli (teyzemden, muhteşem tadı var)
- Elma (julienne doğradım)
- Havuç (julienne doğradım)
- Salatalık (julienne doğradım)
- Hellim peyniri (tuzlu olduğundan süper oldu)
Ben öğlen yemeğimi yemediğimden öğleden sonra saat 3 gibi bu dört dilimi çay eşliğinde yemek yerine yedim. Sizler bunu ara öğün olarak yiyecekseniz iki dilimden fazlasını önermem.
Beyaz Peynir, Havuç, Salatalık |
Hellim Peyniri ve Siyah Zeytin |
No comments:
Post a Comment