Poached egg yapımı aslında çok basit olup inanılmaz süslü ve
şaşalı bir yumurta sunum şeklidir.
Yapmanız gereken aslında çok basit. Kaynayan suya sirke ekliyorsunuz ve hafif fokurdayan suyun içine yumurtanızı bir adet yumurtayı bir kaseye kırıp sonra onu bir kepçenin içine alabilirsiniz. O kepçeyi suya daldırdığınızda yumurta zaten pişmeye başlayacaktır.
Diyeceksiniz ki neden sirke? Sirke yumurtanın dağılmasını
engelleyecektir. Kesinlikle tadını almayacaksınız, kokusunu duymayacaksınız.
Peki bu pişirdiğiniz yumurtayı nerelerde kullanabilirsiniz?
Aslında HER YERDE!
Ben en son yazdığım avokadolu atıştırmam ile yedim. Makarna
soslarınızın üzerine (eğer tat bakımından uygunsa) kullanabilirsiniz,
salatalarınızın üzerine koyup kullanabilirsiniz. Ekmek arası yiyecekseniz (sandwich)
oraya da yakışacaktır. Kısacası ağzınızın tadına uygun olan her şey ile
yiyebilirsiniz.
Eğer Instagram hesabıma girerseniz orada pişirme aşamalarını
gösterdiğim bir video da bulabilirsiniz.
Hepinize şimdiden şık bir yumurta için afiyet olsun diyorum.
No comments:
Post a Comment