23 March 2015

Poached Egg (Kaynamış Kabuksuz Yumurta)

Poached egg yapımı aslında çok basit olup inanılmaz süslü ve şaşalı bir yumurta sunum şeklidir. 



Yapmanız gereken aslında çok basit. Kaynayan suya sirke ekliyorsunuz ve hafif fokurdayan suyun içine yumurtanızı bir adet yumurtayı bir kaseye kırıp sonra onu bir kepçenin içine alabilirsiniz. O kepçeyi suya daldırdığınızda yumurta zaten pişmeye başlayacaktır.




Yaklaşık 2-3 dakika kadar tutarsanız dışı yeteri kadar pişecek ve içi sıvı olacaktır.

Diyeceksiniz ki neden sirke? Sirke yumurtanın dağılmasını engelleyecektir. Kesinlikle tadını almayacaksınız, kokusunu duymayacaksınız.

Peki bu pişirdiğiniz yumurtayı nerelerde kullanabilirsiniz? Aslında HER YERDE!

Ben en son yazdığım avokadolu atıştırmam ile yedim. Makarna soslarınızın üzerine (eğer tat bakımından uygunsa) kullanabilirsiniz, salatalarınızın üzerine koyup kullanabilirsiniz. Ekmek arası yiyecekseniz (sandwich) oraya da yakışacaktır. Kısacası ağzınızın tadına uygun olan her şey ile yiyebilirsiniz.



Yapması basit ama dediğim gibi çok havalı olan bir yumurta sunum şeklidir.
Eğer Instagram hesabıma girerseniz orada pişirme aşamalarını gösterdiğim bir video da bulabilirsiniz.

Hepinize şimdiden şık bir yumurta için afiyet olsun diyorum.

No comments:

Post a Comment