28 August 2013

Basit Tavuk Pirzola Yemeği

Merhaba sizlere,

Bugün çok basit bir yemek paylaşacağım sizinle. Aslında hiç uğraştırmayan ve çok pratik bir yemek tarifi :) bakalım beğenecek misiniz :)


Yapılacaklar çok basit;
  • Fırını 180 dereceye açın ve işlerinizi hallederken ısınmasını sağlayın.
  • Tavuğun yanında yemek istediğiniz sebzeleri soyup dibini yağladığınız borcama koyun, ben patates, soğan, brokoli, havuç, bütün sarımsak kullandım.
  • Tavuk pirzololarını arzu ettiğiniz üzere baharatlayın
  • Daha sonra fırın ısınınca borcamı fırına koyun ve 40dk pişirin. 
Burada önemli bir detay aslında borcamın üzerinin alüminyum folyo ile kaplanıp kaplanmayacağı. Açıkcası benim hatırlayıp hatırlamama bağlı. Üzerinin kaplarsanız yarım saat o şekilde ve daha sonra son 10dk fırının ızgarası açık olacak şekilde en üst aralıkta bulunsun ki üzerindeki deri iyice çıtır çıtır olsun. 



Eğer borcamı kaplarsanız etiniz daha yumuşak ve daha nemli olacaktır. Diğeri ızgara gibi kurutacaktır. 

Fark ettiyseniz borcamın dibi dışında başka bir yağ kullanmadım. Sebebi? Çünkü pirzolanın deri yağı o kadar çok var ki piştikçe, aşağı aktıkça hem sebzeleri tatlandırıyor hemde yağından dolayı onların kurumasını engelleyecektir. Borcamın dibini yağlamamın sebebini ise sebzelerin sıcaktan yapışıp, yanmasın diye. 



Bu yemek aslında misafirleriniz gelecekse yapabileceğiniz basit bir yemek. Vaktiniz yoksa ve yarım saatte hemen bir yemek ortaya çıkartacaksanız bunu yapabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun ;)

No comments:

Post a Comment