19 August 2013

Tebrik Kartı

Merhaba Herkese,

Bu zamanlarda kutlamalar, düğünler, nişanlar, doğum günleri sıkça oluyor gibime geliyor :) Doğum, sünnet, evlilik yıl dönümü gibi özel günleri de unutmayalım tabi ki.  Bu sebeple de insanların bu özel günlerini kutlayabileceğiniz bir tebrik kartı nasıl yapabilirsiniz hemen onu anlatacağım :)


İhtiyacınız olan şeyler basit şeyler aslında. Zevkinize uygun renklerde kağıtlar, makas, yapıştırıcı. 

  1. Öncelikle arka planda kullanmak istediğiniz karton kağıdınızı seçin. İkiye katladıktan sonra dışına 2,3 ve 4cm olacak şekilde üç adet kare çizin. Üst ve alt çizgilerinden keseceksiniz. Kestikten sonra kartonu açtığınızda o kesilen parçaları içine doğru ittireceksiniz. Yani tekrar katladığınızda o parçalar kartonun içinde kalacak ve kartonda üç boşluk kalacak.
  2. Daha sonra bu kesilen parçaları farklı bir renkte ya da şekilli kağıtlar ile kaplayacaksınız. Hatta üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz de. 
  3. Kestiğiniz kağıdı başka bir kağıda yapıştıracaksınız. Bu yapıştıracağınız kağıt fon görevi gören kağıttan daha büyük kesilmeli ki yanlarından birazcık görünsün. Seçeceğiniz renk katların arkasından görüneceğinden dolayı, seçim yaparken düşünerek yapın :)



Bu basit uygulamayı istediğiniz gibi değiştirebilir kendi zevkinize göre uyarlayabilirsiniz :) Kolay gelsin :)

No comments:

Post a Comment