11 February 2015

Ev Yapımı Kruton

Merhaba çorba severler,

Size çorbanıza koymanız için nasıl kruton ekmeği yapacağınızı anlatacağım. Belki 5dk kadar süren bir işlemden sonra sıcak ve kıtır krutonlarınız olacaktır. Hem de evdeki bayatlamaya yüz tutmuş ekmekleri de kullanmış olacaksınız. 


Gördüğünüz gibi çorbanız kaynadığında veya servis edilmeyi beklerken işinizi hemen halledeceksiniz. Hem de bu şekilde kızaran ekmekler normal ekmeğe göre daha az kalori olacaktır sizin için ;)


Ekmeğinizi dilimler olarak kesin ve zeytin yağı ile üstünden geçtiğiniz dilimleri sıcak tavanızın üzerine koyun. Yapacağınız  krutona ek tat katmak isterseniz sarımsak ve baharat kullanabilirsiniz. Bunu yaparken çorbanızın baharatlık durumuna dikkat edin.



Kızaran ekmekleri elleyebilecek kıvama geldiğinizde kareler halinde enine ve boyuna kesin. Daha sonra ister tabakta servis edin ya da çorbanın üzerine koyun. Bu şekilde kızarttığınız ekmekleri yaklaşık 3-4 gün içinde kullanabilirsiniz. 


Evde kurumaya yüz tutmuş ya da kurumuş ekmekleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Bunu daha büyük çapta yapmak isterseniz Serap arkadaşımın yazmış olduğu Kıtır Ekmek yazısını da okuyabilirsiniz.

Herkese şimdiden afiyet olsun ;)

No comments:

Post a Comment