26 February 2013

Detaylarla Evinizi Güzelleştirin.. İpuçları

Günaydın :)

Evinizde yapabileceğiniz küçük farklar aslında bütünlük anlamında çok fark katabilir evinizin güzelliğine. Evinizin güzelliği aslında en çok sizin için önemli olmalı, eve gelen misafirden dolayı değil, kendi gözünüz güzel görsün diye güzel olmalı. Şimdi size vereceğim birkaç ipucu ile bu farkı nasıl yaratabileceğinizi anlatayım.


Hepimizin evinde bir yerinde illaki fayanslarla döşeli bir alan vardır. Yerler, banyo ya da mutfaktaki duvarlarda çoğunlukla fayans kullanılmaktadır. Fayanslarla yaratabileceğiniz güzellik aşağıdaki resim gibi olabilir. Burada şunu yapmışlar. Normalde fayansların arasını çimento gibi beyaz bir madde ile doldurulur ama burada en küçük boyutlarda fayans kullanılıp hoş ve şık bir detay elde edilmiş. Bir de resimdeki gibi hafif parlak arka plan fayansları kullanırsanız bunlar ışıkla beraber yansıma yapacağı için ortamı daha büyük gösterecektir. Küçük banyoları olanlara ideal bir fikir mesela. 




Eğer duvarlarınız dümdüz  bir renk değil de eğlenceli ve farklı bir görünümü olsun istiyorsanız aşağıdaki fikri gerçekleştirebilirsiniz. Burada yapılan şey aslında basit. Bana sorarsanız bu fikir evinizin bir odasındaki duvara fon-duvarı niteliğini taşıyabilecek bir farklılık. Duvar kağıtlarına para harcamaktansa bunu uygulayabilirsiniz. Resimde de gördüğünüz gibi normal bir duvar boyası için kullanılan ruloyu normal örme iplik ile farklı yerlerden geçecek şekilde sarmışlar. Daha sonra rulo ile çok fazla bastırmadan normal boyamaya devam edilmiş. Resmin alt kısmında boyanan yerleri görüyorsunuzdur zaten.




Başka ince bir detay da çocuk ve evcil hayvanlara karşı :) Mutfağınızın girişine yada dubleks eviniz var ise merdivenin başına kuracağınız güvenlik kapısının yerine alabilecek ince bir detay. Buradaki resimde mutfak örnek gösterilmiş. Dikkat ettiyseniz güvenlik kapısı dolap kapakları ile aynı. Bu sebeple gözünüzü rahatsız etmez ama istenmeyen arkadaşlar da dışarıda kalır :) Bilmiyorum gözünüze çarptı mı ama bu güvenlik kapısının altında tekerlekler var ve kapının içine giriyor. Yani onları tutup çekmeniz yeterli, takıp ayarlamak falan uğraştıran şeyler :) 



Bu fikri dubleks evinizde merdiven başına uygulamak istiyorsanız uyum yaratması için etraftaki mobilyalara uygun yapılabilinir. Mesela merdiven girişteyse giriş kapısına benzeyebilir, oturma odasındaysa etraftaki mobilya ya da televisyon ünitesine benzeyebilir, ortada bir yerdeyse merdivenin koluna uygun bir kapak düşünülebilinir. 



Her zaman dediğim gibi önemli olan küçük detaylar ile büyük fark yaratmak. Yapmak istediğiniz bir değişiklik var ve fikir istiyorsanız bana mail atabilirsiniz :) 

Hepinize iyi günler,

No comments:

Post a Comment