26 November 2015

Hazır Doğranmış Maydonoz

Merhaba pratik işleri seven insanlar :)

Benim gibi bir demet maydanoz aldığınızda kötü mü ediyorsunuz? Ama taze maydanoz gerektiğinde de her seferinde bir demet alıp ziyan etmek istemiyorsunuz. O zaman tıklayın bakalım devamını beraber hazırlayalım.



Yapmanız gerekenler çok basittir aslında. Maydanoz demetinizi ayıklayın ve yapraklarını sudan geçirip yıkayın. Saplarını fazla önemsemenize gerek yok.



Kestiğiniz maydanozları ufak bir kaba aktarın ve daha sonra buzluğunuzda bulundurun. Kullanmanız gerektiğinde ise çıkartıp ister parmaklarınızla ister bir aletin ince arka tarafı ile eşeleyin. Göreceksiniz ki hemen düşecekler ve tazeliğini yitirmemiş olacaklar. 



Benim bu konuda dikkat ettiğimşey maydanozları fazla minik kesmemek. Hem buzlu halinden ayrılması kolay oluyor. Fakat çok ince bir maydanoza ihtiyacım var ise bıçakla hemen üzerinden geçip daha ince hale getirebiliyorum. Kısacası istediğiniz gibi kullanma şansınız var. 



Bu işlem her şey dahil en fazla 10 dk alacaktır ama bu işlem yemeklerinize ya da salatalarınıza kattığınızda toplamda baya bir vaktinizi kurtaracaktır.



Haydi sizde bu pratik maydanozu kullanın ve kendinize daha fazla zaman ayırın.

No comments:

Post a Comment