Yemeklerinde farklılık arayanlara gelsin bu yazım...
Fırında patatesin ne muhteşem bir lezzet olduğunu daha önceden paylaştım. Linke tıklayarak o tarife ulaşabilirsiniz. Ben size onun farklı bir versiyonunu sizinle paylaşıyor olacağım...
Bugün sizinle GALETTE dediğimiz tatlıyı paylaşacağım. Kendim bunu dün iftar olana kadar çabucak yaptım.
Galette Fransız mutfağında kullanılan bir terimdir. Aslında anlamı yuvarlak olarak açtığınız tart hamurunun kenarlarını istediğiniz gibi katlayarak bir araya getirmeniz demek.
Ramazan ayında evlerimize misafir almak, iftarı paylaşmak çok zevkli ve güzel bir paylaşım oluyor. Ben de sofralarınızı süsleyebilecek bir peçete katlama modeli paylaşmak istedim.
Geçende biliyorsunuz patlıcan közledim. Közlenmiş patlıcan varken de kendimi tutamadım hiç yapmadığım bir yemek olan hünkar beğendi deneyeyim dedim.
İlham kaynağım Uğur Volkan Uysal, kendi programında hünkar beğendiyi yaparken gördüm. Bayılıyorum o yemeklerle yakışıklı diye bahsedip, yaşayarak yemekleri hazırlamasına.
Çok uzun zamandır aranızda değildim. Yeni iş, yeni ev, yeni ortam derken merkez noktam kaydı ve başka işlerle uğraşmaktan sayfama zaman ayıramadım. Kusuruma bakmayın lütfen. Sizinle şimdi dün deneyini yaptığım yemeğimi paylaşıyorum.