29 March 2013

Banyodan Pratik Bilgiler

Merhaba Herkese! Şimdiden iyi haftasonları!

İnternette bulduğum inanılmaz güzel bir fikri sizinle paylaşmak istiyorum. O kadar çok beğendim ki paylaşırken bile heyecan yaptım :) Resime baktığınızda belki pek bir şey anlayamayabilirsiniz bu sebeple yazıyı okuyun! :) heheh...


İtalya'da yapılan bu adeti sizinle paylaşacağım. Açıkcası böyle bir şey yapıldığından ilk defa haberdar oldum ama yapsalar da yapmasalar da güzel bir fikir :)

Taze okaliptüs bitkisini duş başlığına bağlıyorsunuz. Böylelikle sıcak bir banyo ya da duş aldığınızda sıcak suyun buharı okaliptüs bitkisi ile havayı kokutan etkiyi yaratıyor. Evinizde spa ortamı yaratmış oluyorsunuz :) Banyonun güzel kokmasının yanında okaliptüsün etkilerinden de yararlanmış oluyorsunuz. Kokusu burnunuzu açar, baş ağrısına yardımcı olur, kas ağrısına da yardımcı olur. 

Kurumaya başladığında banyonuza katıp su ile birleşmesine yardımcı olabilirsiniz. Kendisini yağ ile karıştırarak başınız ağrıdığında, vücudunuz ağrıdığında kas ağrınıza karşı kullanabilirsiniz.

Bu fikrin aynısını taze lavanta ile yapabilirsiniz. Etrafı güzel kokuttuğu gibi sakinleştirici etkisi ile sizi rahatlatacaktır :)

Sizce başka hangi bitkiler bu şekilde kullanılabilinir? :)


No comments:

Post a Comment