Merhabalar,
Akşam yemeğine biraz farklı bir hava katmak isterseniz okumaya devam edin :)
Meksika'ya gidiyoruz ;)
Yemek yapmaya üşendiğiniz bir akşam bu tarifi uygulayabilirsiniz.
Malzemelerimiz basit;
- Lavaş (hazır olanı migros gibi büyük zincir marketlerinden alabilirsiniz. Bu Tortilla normal lavaşlardan biraz daha kalın ve daha yumuşak oluyor)
- Kıyma (kişi sayısına göre değişir)
- Domates Sosu
- Farklı sebzeler (içine koymak için)
Kıymanın miktarını belirtmedim kişiye göre farklılık göstereceğinden dolayı. Biz eti sevdiğimiz için kıymayı bol tuttuk (250-300gr). Burada kıymayı bol baharatlamanız gerekmektedir. Bunu acı olarak algılamayın, baharatlamalısınız sadece. Nane, kekik, pul biber, tuz, kara biber, kişniş, zencefil, zerdaçal. Kısacası ne isterseniz ekleyin.
Domates sosu da aslında menemenin yumurtasız versiyonu ve ucundan acılı ;)
- Domatesleri küçük küp şekilde kesiyorsunuz,
- Soğanları çok ince olmayacak şekilde doğruyorsunuz.
- Biber
- Baharatlar
Pişirilmesi gereken bu iki malzemeler kendi kendine pişerken siz de bu arada diğer sebzeleri keserek hazırlığınızı tamamlayabilirsiniz.
Evde bizde hazırda olan ve kestiğim sebzeler zaten resimde var;
- Marul (göbek)
- Havuç
- Kırmızı Biber
- Salatalık
Taco adlı yemek aslında lavaşlı olmuyor. Daha doğrusu çoğu taco tabanları cips gibi sert oluyor. Biz Türk usulü lavaş ile yemeyi tercih ediyoruz.
- Lavaşı tabağa yerleştirin
- Üstüne domates sosunu koyun. Bu yapıştırmak için bir taban oluşturuyor.
- Kıymanızı koyun
- Daha sonra keyfinize göre sebzeleri yerleştirin.
- Önce lavaşın alt kısmını yukarı doğru kıvırın ve daha sonra kenarlarını üstüne kıvırarak dürün haline getirin.
Resimde de gördüğünüz üzere biz direk oturma odasında, televizyon sehpasının üzerinde yedik. Muhteşem lezzetliydi ve biz çok sevdik. İsteğimizden daha sık yemek aklımıza gelse keşke :D
Hepinizin bu tadı denemenizi tavsiye ediyorum. Tembel olduğunuz bir gün yapabilirsiniz ya da sebzenizin bol olduğu bir gün bu yemeği yaparak buzdolabınızı rahatlatabilirsiniz ;)
Herkese afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment