11 November 2013

Mutfaktan Pratik Bilgiler - 2

Merhabalar Herkese :) 

Bugün benim bu aralar baya girip çıkmadığım mutfağımız ile ilgili olarak pratik bilgiler vermek istiyorum. Aslında bunlar hayatı bize kolaylaştırmak adına yapabileceğimiz şeyler. Buyurun hep beraber göz atalım ;)

Kase Tutucu:

Bazen mutfakta bir iki şeyi karıştırmamız gerekirken kaseler oynayıp yerinde dönebiliyor. Aslında neredeyse ikinci bir kişi ile bu kaseleri tutması gerekebiliyor. Bu sorunu aşmak basit. Bir adet mutfak havlusunun nemli ya da ıslak olarak (üzerinden su dökülür kadar ıslak değil) kasenin tabanının etrafına sarmanız onu yerinde ve sabit tutacaktır. 



Kalıbından Ayrılmayan Kekler İçin;

Bazı zamanlarda kekler tepsilerden ya da borcamdan ayrılmazlar. Aslında bunların değişik pratik çözümleri mevcut. Klasik olan katı yap ile içini yağlamak. Bu her zaman güzel sonuç vermese de yine de işe yaradığı zamanlar oluyor. Ama eğer tepsi ya da borcamın kendisi ile servis etmeyecekseniz size daha pratik bir önerim olacak. YAĞLI KAĞIT. Sürdüğünüz yağın üzerine yağlı kağıdı güzelce yerleştirin ve kekin pişmemiş halini yağlı kağıdın üzerine dökün. Pişmiş kek daha sonra kağıdı havaya kaldırmanız ile kalıbından çıkacak ve sizi uğraştırmayacaktır. Bu şekilde keki kesme tahtasında rahatlıkla kesip servis edebilirsiniz.

 Sıçrayan Yağlara Alternatif Çözüm:

Aslında bu yazdığım konu ile ilgili olarak zaten tel aletler mevcut. Ama bazen tavadan yüksek şeyler pişirebiliyoruz ya da tavaya uymayan boylar elimizde mevcut olabiliyor. Böyle durumlarda ince aralıklı tel elekler işimize yarayacaktır. Eleğimizi tavanın üzerine koyarak biraz da olsa sıçramayı engelleyecektir. 

Göz Yaşına Son:

 Soğan doğrarken hepimiz ağlıyoruz. Ben bahsedilen birkaç adet yöntemi denediğim halde bir sonuca varamadım. Bu makaledeki yazının dediğine göre soğanı ateşin yakınında keserseniz içinden çıkan sülfürik gaz ateşle beraber yanıp gözleri yakmayacaktır. Eğer evinizde elektrikli ocak var ise soğan keserken bir mum yakıp bunu deneyebilirsiniz.

Sarı ve Beyazı Ayırmak:

 Kimimiz bunu eliyle yapar, kimisi kabukla, kimisi yapamaz :) Size pratik bir yumurta ayırma tekniği veriyorum :) Resme bakın ben fazlaca yazmıyorum :)

Limon Suyu:

Kimi zaman limonlar o kadar sert oluyor ki ne sıkabiliyorsun ne kesebiliyorsun. Aslında limonu yumuşatmak adına üzerine bastırırken ileri geri merdane usulü hareket ettirmek gerekiyor. Fakat daha kolay bir yöntemi var, mikrodalgada 10sn ısıtın :)


 Mutfaktan başka pratik bilgiler okumak isterseniz linke tıklayıp onlara da göz atabilirsiniz :)

Kolay Gelsin!

No comments:

Post a Comment