03 March 2013

Mutfaktan Pratik Bilgiler :)

Herkese iyi pazarlar,

Size bugün çoğu bayanın (özellikle çalışanların) mutfağında vakit geçireceğini bildiğim için mutfak ile ilgili birkaç tane pratik bilgi paylaşmak istiyorum. Bunun gibi bilgileri ileride de paylaşacağım, sizlerin de pratik bilgileri var ise paylaşırsanız sevinirim :) Eğer fotoğraf ile paylaşmak isterseniz bana mail ya da Facebook aracılığı ile ulaşabilirsiniz :)

Öncelikle evdeki yiyeceklerden başlayalım. Evimize aldığımız yumurtaları eğer sizde ben ve eşim gibi hemen tüketemiyorsanız belli bir zaman sonra yumurtaların tazeliğini koruyup korumadığını merak etmeye başlıyorsunuz. Bunu da çok basit bir metotla öğrenebilirsiniz.



Bulaşıkları genellikle makina ile yıkarız ama arada çok büyük tencereler ya da iki üç parça makinaya sığmayınca elde yıkarız. Deterjan cildimizi kurutmasın diye elimize bulaşık eldiveni geçiririz. Bazen fazla su akıtınca da bu eldivenlerden su akabiliyor ve üstümüzü ıslatabiliyor. Bunun önüne de inanılmaz basit bir şeyle geçebiliriz. Eldivenin kenarlarını kıvırarak :) Aşağıdaki resimdeki gibi.



Bir yerde okuduğuma göre köpüren tencerelerin köpürüp taşmasını bir şekilde engelleyebiliyorsunuz. TAHTA KAŞIK ile. Tahta bir kaşık ya da herhangi tahta bir şeyi tencerenin üzerine koyduğunuzda tenceredeki kaynayan su kaynarken taşmaz ve köpüklerin dağılmasını engellermiş. Açıkcası bunu daha kendim denemedim, pek kaynattığım bir şey olmuyor makarna dışında ve o tencerem de delikli olduğu için taşmıyor. Ama deneyeniniz olur ve geri bildirim yaparsa sevinirim :)

                                                  
Bu haftasonu da bu bilgilerle güzel geçirilir :) Daha yeni ve pratik bilgiler ile tekrar buluşmak dileği ile :P hehe

No comments:

Post a Comment