05 February 2013

Tarçının Yararları

Bir arkadaşımın ablasının tavsiyesi ile evdeki sürahilerin içine tarçın çubuğu koymaya başladım. Vücudun  metabolizmasını hızlandırıyor, ödemi atıyor, gaz giderici ve sindirime yardımcı etkileri sayesinde kilo verdirdiğini söylemişti. Bu olaydan yola çıkarak size tarçının yararlarını yazmak istedim. 





Geleneksel olarak tarçın birçok kültürde ilaç olarak ishal, artrit, adet sancıları, mantar enfeksiyonları, soğuk algınlığında ve sindirim sorunlarına karşı kullanılmıştır. Artık tüm dünya solunum sorunlarında, deri enfeksiyonlarında, kan kirliliğinde, kalp rahatsızlıklarında da kullanmaktadır.



Tarçının sağlığa yararları bakteri, mantar, mikrop, kan pıhtılaşması önleyici ve damar büzücü oluşu. Tarçında manganez, demir ve kalsiyum gibi bolca mineraller bulunmaktadır.
  • Tarçın beyin fonksiyonlarını artırır ve sinir gerginliğini azaltır.
  • Tarçın kanı temizlemeye yardımcı olur.
  • Kan inceltici etkisinden dolayı kan dolaşımını destekler. Kan dolaşımın desteklenmesi ağrı gidermede ve taşıdığı oksijenden dolayı metabolizmayı hızlandırmada etki göstermektedir.
  • Tarçının antienflamatuar, kasları rahatlatıcıdır.
  • Tarçın kan şekerini düzenler.
  • Bağırsak sağlığına destek olur.
  • Tarçın hazımsızlığa, kusmaya, mide bulantısına, ishale ve gaza karşı etkilidir. Gaz giderici özelliğinden dolayı mide ve bağırsaktan gazların giderilmesinde etkilidir.
  • Tarçın kadınların adet dönemlerindeki kramp ve ağrılarına karşı etkilidir.
     
 Ben de tarçını kabuk olarak sürahimin içindeki suya ekleyerek yararlanıyorum. Bu da günlük hayatınıza tarçını en kolay şekilde eklemenizi sağlayacaktır.

 Artık tatlı yiyecekseniz en azından tarçın ile yiyin ki kan şekerinizi dengelemede yardımcı olur, metabolizmayı da hızlandırarak yediğinizi çabuk eritmenize yardımcı olur :)

No comments:

Post a Comment