27 February 2013

Yulaflı Sabun Kesesi

Günaydın,

Bugün kendiniz için ya da başkaları için yapabileceğiniz bir fikri paylaşacağım sizinle. Bunu dediğim gibi ister evde kullanırsınız ister başkalarına hediye edersiniz. Yapacaklarınız çok basit ama özel ve güzel bir hediye yapmak için yeterli güzellikte.

oatmeal soap bag


Resimde de göründüğü gibi hem cilde hem de göze hitap eden birşey bu bahsedeceğim şey. Öncelikle yulaf ile ilgili olan kısmı açıklayayım ki insanların aklındaki sorular giderilsin :) Yulafın yararlarını sıralayayım hemen.

  • Anti inflamatuar etkisi vardır ve çoğu cilde uygundur, hassas ciltler dahil olmak üzere
  • Yulafın içinde saponin denen bir madde bulunmaktadır, doğal temizlik maddesidir. 
  • Yulaf hem nemlendirir hemde ölü derileri cildinizden kaldırır
  • Yulaf akne, egzama, rosacea ve kızarlıklıklara karşı iyi gelmektedir
  • Cildin yaşlanmasına karşı destek verir
Şimdi size sorarım.... Madem yulaf bu kadar iyi o zaman neden hem yiyip hem vücudumuza kullanmayalım? Ayrıca yulafın kalorisi az olduğu gibi hem lif kaynağı hem de insanı uzun süre tok tutuyor.

İhtiyacınız olanlar aşağıdaki resimdekilerle aynı;
  • Hazır kokulu katı sabun
  • Yulaf
  • Sabunun kokusuna uygun esans
  • Tülden yapılmış keseler

Bunların tamamını ucuza alabilirsiniz. Hepsini merkezi bir yerden tedarik edebilirsiniz. Burada sizi uğraştıracak tek şey sabunu rendelemek olacak. İnce delikli bir rende ile sabunu rendeleyip, üzerine yulafları ve esansı dökeceksiniz. Herşey keyife bağlı miktarlarla yapılır ona göre belirlenir.

oatmeal soap bag

Resimlerde yapılışını görüyorsunuz bu sebeple zor olmadığını da anlamışsınızdır :) Yulafın doğal özelliklerinden yararlanmak ve ellerinizi güzel bir şey ile yıkamak ne kadar farklı gelecektir size.

oatmeal soap bag 6

Bu keselerin güzelliği aslında misafiriniz geldiğinde onlarında bu güzellikten yararlanıp bunları kullanmaları. Onlara kendilerini özel hissettirebilirsiniz. 

Birisinin evine gittiğinizde eliniz boş gitmek istemiyorsanız bunlardan yanınıza alıp götürebilirsiniz. 

Güzel bir küçük sepet ile bu keselerden birkaç tane için koyup ve etrafını kurdele ile bağlayıp yeni evlenen birinin evine gittiğinizde ya da yeni taşınmış birine ev hediyesi olarak da götürebilirsiniz. Hem masrafsız hemde özel :)

oatmeal soap bag

Güle Güle kullanın :)

No comments:

Post a Comment