10 April 2013

Uçan Böceklerden Kurtulun...


Merhaba Beyler Bayanlar,

Havalar ısındı ve sevgili uçan dostlarımız da aramıza katılmaya başladılar. Piknik yaparken, yeşillik alanda otururken, apartman önünde komşularımızla görüşürken bizi rahatsız edebilirler. Ben sizi bu dertten kurtaracağım. Anlatmaktan hoşlanmayacağım ama zaman zaman ciddi anlamda gereken bir çözüm olacak, hele ki sabahları balkonda kahvaltı yaparken çok lazım olacak.


Yapacaklarınızı resim ve gerekli malzemeler ile sırayla anlatacağım. 

Bir adet Plastik Şişe, ne kadar büyük olursa o kadar böcek alacaktır. 

Plastik şişesini ikiye kesin ve ucunu içeri gelecek şekilde yerleştirin. Eğer şişenin sabit durup ayrılmasını istemiyorsanız veyahut yanlışlıkla düşerse etrafa saçılmasını istemiyorsanız bir bant aracılığı ile sabitleyin. Bu şekilde yerleştirilmiş şişenin ucu böcek ve eşek arılarının içeri rahatlıkla girmesini fakat çıkamamasını sağlamaktadır.
İçine dolduracağınız tatlı ve ekşi şeyler normal bal arısı dışındaki böcekleri ve arıları kendisine çekecektir. Bu sebeple bu şişenin içine Sirke, Şeker ve Tuz karışımını koyun. Önemli olan şekerin biraz daha fazla olması. Etrafın kokmasını istemiyorsanız bir miktar suyun içine dökün bütün bunları. 

Eğer içine bal koyacak olursanız o zaman bal arılarını da bu karışıma çekersiniz ama unutmayın ki bal arıları çiçeklerin döllenmesi ve bitkilerinizin meyvelerini vermesi için önemli :) Bu sebeple onları öldürmeyin. 

Denilen başka bir karışım metodu ise esmer şekerin su da eritilip daha sonra bu suya maya eklenmesi. Bu karışıma sivrisinekler de dahil olmak üzere böcekler toplanıyormuş. 

Denemesi bedava :) Test edin onaylayın :)

No comments:

Post a Comment