15 April 2013

Çikolata Kaplar

İyi Haftalar,

Havalar ısındıkça dondurma tüketimine daha çok başlayacağız :) Belki de şimdiden başlayanlarımız olmuştur aramızda :)

Size zamanında görüp hoşuma giden bir kendin yap projesi sunacağım. Bununla ilgili olarak detayları da aşağıda vereceğim :)


Resimden de anlaşıldığı gibi yapacaklarınız basit :) En kritik olan şey dondurucunuzda ya da buzdolabınızda yerinizin olması :)

  1. Sevdiğiniz bir çikolatayı eritip kıvamlı hale getirin
  2. Şişirdiğiniz su balonlarını istediğiniz adete göre şişirin. 
  3. Balonları istediğiniz kap derinliğine bağlı olarak batırın ve üzerinde bolca çikolata olmasını sağlayın
  4. Buzlukta soğuttuğunuz tepsiyi çıkartın ve üzerine yağlı kağıt serin. Balonu tepsiye yerleştirmeden saniyeler önce bir kaşık çikolata dökün üzerine ve balonu da üstüne oturtun. Soğuk ile beraber çikolata hemen donacaktır ve sertleşecektir.
  5. Arzu ettiğiniz sertliğe ulaşıldığında balonları patlatın ki kaplar zarar görmeden boşalsın.
  6. Kapların sertliğini koruması için dondurucuda bekletebilirsiniz. 
  7. Dondurma servis edeceğinizde bu kapları çıkartın ve bulaşık derdinden kurtulun :)
Afiyet olsun!!!

No comments:

Post a Comment