01 April 2013

Evinizde Spa Keyfi :)

Merhaba Güzel İnsanlar,

Bugün klasik bir yüz bakımının nasıl olması gerektiğini sizinle paylaşacağım. Bu hafta hava güzeldi ve hazır havalar güzelleşmişken bu güzel hislerle kendimizi de bakıma alalım ve bahara hazırlayalım :)


Bu yazacaklarımın tamamını genellikle düzenli olarak yapan bay veya bayanların sayısı az :) Düzenli olarak  bu bakımı yapıp kendine özen gösterenleri de kıskanırım :) Ben çünkü üşenip her banyodan sonra bu işlemleri yapamıyorum :) Ayda bir de olsa yapmaya çalıştığım rutini sizinle paylaşayım. Hepimiz aralıklarla bazılarını yapıyoruz ama önemli olan bunları doğru bir şekilde ve sırayla yapmak.

Bu saydıklarımı duş öncesi başlayarak yapabilir ve devamına duş ya da banyonuzu aldıktan sonra devam edebilirsiniz. 

Yazdığım bütün uygulamaları boynunuza da uygulayın. Cildinizin genç ve güzel iken boynunuzun bu parıltıyı yaşamaması saçma olur değil mi? Hatta maske ve peelingden fazla yaptıysanız ya da aldıysanız ellerinizin üzerine de uygulayın ;)

İlk iş öncelikle yüzünüzü temizlemek. Cildinize uygun köpük, losyon, krem ne var ise onu kullanarak yüzünüzü temizleyin. Cildinizi temizlemeden bir işe yaramayacaktır bu yaptıklarınız.




Yüzünüze peeling yapın, yani ölü derinizden kurtulun. Ölü derilerinizden kurtulmak cildinizin daha temiz ve nefes alabilir olmasını sağlayacaktır. Yüzünüzdeki ölü deriyi almak ürünlerin cildinize daha iyi işlemesini sağlayacaktır :)
Cildinize uygun Peeling okumak isterseniz aşağıdaki linklere tıklayın :)

Cildinize buhar uygulayın. Gözeneklerinizi açın. Açılmış gözeneklerdeki kir de rahat çıkar, uygulayacağınız ürün de cildinize kolay işlenir. Sıcaklık cildinizdeki kan dolaşımını arttırır. 
Bu buharı yüzünüze nasıl uygularsınız? Duş ve banyo en doğal yolları :) Ama saçınızla daha sonra uğraşmak istemiyorsanız kaynamış suyu bir kaba koyun ve yüzünüzü buhara tutarak yüzünüze buhar uygulayın. Bu buharın cildinize yoğunluğunu kafanızın üstüne tül ya da havlu örterek uygulayabilirsiniz. Ben havlu kullanıyorum mesela. 

Yüzünüze uyguladığınız 15dklık buhardan sonra sıra maske uygulamaya geldi. Evde yaptığınız doğal maskeleri yüzünüze uygulayın ve yazdıklarına uyun :) Bu maskelerin tariflerine ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.  Cildinizdeki maskeyi temizledikten sonra tonik ile cildinizi tekrar temizlemeyi unutmayın. 

Temizlenmiş yüzünüze nemlendirici sürün. Bu rutine göz kreminizi de tabi ki ekleyin eğer böyle bir nemlendirici kullanıyorsanız. Gündüz bu rutinleri yapıyorsanız kreminizde güneş koruyucu faktörü olmasına dikkat edin. 

Özel bir güne katılmadan bir gün önce bunu yaparsanız katılacağınız davette güneş gibi parlayacağınızdan emin olabilirsiniz :) Hepinize kolay gelsin baylar ve bayanlar :)

No comments:

Post a Comment