09 September 2013

Kıtır Ekmek

Merhabalar,

Bugün evde kalmış ekmeklerimi değerlendirirken, aklıma Denis' in faydalı bilgiler verdiği blogu geldi (Mutluluk Kaynağı) ve belki herkese faydalı olabilir diyerek kendisine bu yazıyı gönderdim. 

Bayatlamak üzere olan ekmeklerim vardı,  anneannemden öğrendiğim bu yöntemle hepsini küçük küçük kestim. 


Daha sonra kestiğim ekmekleri fırın tepsisine yerleştirip, yüksek sıcaklıkta (170 derece ve zamanla yavaş yavaş artırarak) ve arada karıştırarak kızarttım. Yaklaşık 30 dakika sürdü kızarmaları.


Bu kıtırlar biliyorsunuzdur ki çorbaların içinde süper oluyorlar. Özellikle mercimek ve domates çorbalarıyla tavsiye ederim. Kızım Serra bunları kraker gibi kuru kuru yemeye de bayılıyor, gerçekten böyle de çok lezzetliler. Veee bunlar asla bozulmuyorlar. 

Tabii bu kıtırlar bize ve etrafımıza fazla geleceğinden kalanı yakınımızda bir lokantaya vermeyi düşünüyorum.  Maksat ekmek atmamak. :-)

Herkesin mutluluk kaynağı bol olsun. 

Denis'ten Not: Bu şekildeki kıtır ekmekler normal yumuşak ekmeklere göre daha az kalorili. Marketten aldığımız, formumuzu koruyalım diye kuru bisküviler alana kadar bunları yiyebiliriz ;) Teşekkürler Serap :)

No comments:

Post a Comment