17 September 2013

Organik Makyaj Bitiriş Pudrası (Finishing Powder)

Merhaba Bayanlar,

Bugün sizinle İngilizce'de Finishing Powder dediğimiz bitiriş pudrası tarifi vereceğim. Dışardan alacaklarınız pahallı olacaktır ve eğer mineral almıyorsanız içinde ne olacağını bilemeyeceksiniz. Fakat ev yapımı bu pudra tarifini herkes yapabilir, herkese hediye edebilirsiniz. 


Öncelikle bu pudra hakkında bilgisi olmayanları bilgilendirelim. Bu pudra özellikle yağlı cilde sahip olanlar, çok terleyenlere, yüz mimikleri fazla olup makyajı kayanların kullanılması için hayati önem taşıyor. Makyajınızın akmasını istemediğiniz düğünler, nişanlar için de aynı şekilde önemlidir. Bir bayan olarak dans edip gülüp eğlenirken makyajınızın gözlerinizin etrafına veya altına kaymasını istemezsiniz :)

Bu pudra için lazım olan şeyler basit ve her yerde bulabileceğiniz malzemeler :) 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 yemek kaşığı bebek pudrası (pudraya vitamin veya aloe vera gibi özellikler kendiliğinden ekliyse bunlar da tabi ki artı olarak size geçecektir :) )
Normal şartlar altında dışarıda satılanlar çok ince yapılı tozlardır ve saydam gibidir kullanıldığında. Eğer sizin teninize sürdüğünüzde açık bir renk gibi duruyorsa bu karışımın içine kakao ekleyerek teninize uygun bir ton ayarlayabilirsiniz. 

Bu tozu uygulamanız ise basittir. Yüzünüze fondöten ve kapatıcılarınızı sürdükten sonra bunları cildinize kilitlemek adına peşine bu tozdan süreceksiniz. Yoğunlukla T bölgenize uygulayacaksınız. Sıcak günlerde mesela benim gözlerimin altına kayar eyeliner ya da maskaram (hele ki saat geç ise) fakat yazın katıldığım kına için bütün yüzüme uygulamıştım, bütün gece dans etmeme rağmen bir milim kımıldamamıştı makyajım. 

Pudrayı suratınıza uyguladıktan sonra farınızı ve allığınızı arzunuza göre uygulayabilirsiniz :)

Herkese güzel günler!

No comments:

Post a Comment