03 July 2013

Pratik Bilgiler El İşi

Merhaba,

Birkaç gündür yoktum kusura bakmayın. Size yokluğumu unutturmak amaçlı pratik bilgiler sunacağım bugün ve baya bir yüklü olacak :) Hadi başlayalım...


Öncelikle kağıda ya da kumaşa baskı yapmak isteyenlere verebileceğim bir öneri aşağıdaki resimdeki gibi bir örnek. Yemeklerin içine konduğu yumuşak plastik kapların kapağını kes, baskı uygulayarak şekillendir ve üzerini boya. Daha sonra baskı yapmak istediğini kumaş ya da kağıdı boyanmış plastiğin üzerine dikkatlice yerleştirin ve bastırın. Baskınız hazır!


Fazlaca kurdelesi olan ve yeri olanlara önerebileceğim bir öneri de kağıt havlu tutacakları ;) İyi fikir değil mi bayanlar?

Eğer az sayıda ama bir çok farklı incik boncuğunuz var ise size buzluk kalıbı kullanmanızı önerebilirim. Üzerini plastik folyo ile örtüp dökülmesine engel olabilirsiniz :)

Evde dökülen simleri temizlerken bunu en kolay aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz. Yapıştırıcı roller mi deniyor bunlara? Neyse resimden anladınız işte :D Allah'tan okurlarım çok zeki ;)


Dikiş makinası olup bu parçaları olanlar, ismi ne bilmiyorum ama iplikleri sardığınız yuvarlakları bu şekilde ayırıp karışmasını engelleyebilirsiniz :)



Şimdi gel gelelim bizim kültürümüzün klasik el işine, ÖRGÜ! Örgü ile ilgili farklı pratik resimler paylaşayım :) 

İpleriniz karışmasın diye ilginç bir yöntem :)


Örgünüz kaçmasın diye mantıklı bir seçenek :) 


 Elleriniz acımasın diye kalemlerin etrafındaki plastikleri çıkartıp tığa geçirin :) Tutması daha rahat olacaktır :)


 Yine ipler karışmasın diye yapabileceğiniz basit bir kolaylık :)


Bu da bir fikir :)

Eğer yününüze şekil vermek isterseniz, daha az yer tutsun diye, yünü tuvalet kağıdına sarabilirsiniz :)


Eğer ipiniz sardığınız yünün ortasından çıksın istiyorsanız, aşağıdaki resni--mi uygulayarak kolaylıkla bu sonuca varabilirsiniz. Tığa ipinizi bağlayın ve durmadan sarın. Farklı açılardan sarmayı unutmayın çünkü ancak bu şekilde yuvarlak şekile ulaşabilirsiniz. Daha sonra sarma işlemi bitince yünün ucunu sardıklarınızın birinin altına sıkıştırın ve tığı çekin. Yün topun içinden çıkacaktır :)

Bu resimlere ve bilgilere aşağıdaki sayfadan ulaştım. Orada başka ilginç şeyler de var, isterseniz göz atın ;)

Hadi hepiniz öpüldünüz!!! :)

http://www.buzzfeed.com/alannaokun/crafthackz?sub=2164010_1101195

No comments:

Post a Comment