19 July 2013

Nutella Brownies

Merhaba Beyler Bayanlar,

Hafta sonu için yapacağınız mükemmel kolay bir browni tarifi :) Beyler bayanları etkilemek için bu kolay tarifi yapabilirler mesela :) Bakalım sizler de beğenecek misiniz :)
Kullanacağınız 3 adet malzeme var aslında :)
  • 1 su bardağı Nutella
  • 10 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
Hepsini güzelce karıştırıyorsunuz. Zevke göre isteyen farklı şeyler de katabilir içine mesela fındık, ceviz ya da meyve.

Karışımı kek kalıbına koyup 180 derecelik fırında 12-20 dakika arası bekletiyorsunuz. Dakikaların arasındaki farkın sebebi kalıplarınızın derinlik farkı ve fırınlarınızın performans farkı. Aşağıdaki resimdeki gibi pişmiş olduğunu gördüğünüzde fırından çıkartın. 

Peki içinin piştiğini nasıl anlarız? Fırını kapatmadan kekleri çıkartıp keklere bir kürdan yardımı ile içine sokup bakacaksınız. Eğer kürdanın etrafını sıvı bir şekilde saran kek var ise o zaman daha tam anlamı ile pişmemiştir. Eğer sorunsuz çıkıp giriyorsa ve etrafında bir şey yok ise pişmiştir. Aynı şeyi büyük kalıp kekler için de yapabilirsiniz ama onlarda bir kaç farklı noktaya batırmayı unutmayın ama en önce en yüksek yerden başlayarak ;)



No comments:

Post a Comment