18 July 2013

Ayaklara Bakım

Merhaba Beyler ve Bayanlar,

Bugün hepiniz ayaklarını en efektif şekilde nasıl temizler ve ölü derilerden kurtarırsınız onu anlatacağım. Çatlak ya da sertleşmiş topuklar hangi cinste olursa olsun güzel durmuyor ve ben size güzel bir karışım tavsiye edeceğim. Ayrıca çatlak topukların sağlığınız için nasıl büyük risk olduğunu internetten okuyup araştırabilirsiniz.



Öncelikle bu karışımı denemediğimi belirtmeliyim ama internette sıklıkla gördüğüm bir karışım. Ben genellikle duş alırken hafta bir topuk ve ayaklarımın altını topuk taşı ya da saplı olanını kullanırım. 

Bahsedeceğim karışıma gelirsek;

  • Listerine (bildiğimiz ağız gargarası)
  • Sirke
  • Sıcak su
Bunların oranlarına gelirsek aslında hepsinin toplamı bir bardak su ediyor. Evinizdeki su bardağının dörtte birine (1/4) Listerine, yarısına tamamlayacak şekilde (yani yine dörtte bir oranla) sirke, geri kalan yarısına da sıcak su döküyorsunuz. 

Elde ettiğiniz bir su bardağı karışımını ayaklarınızı sokabileceğiniz bir kaba döküp ayaklarınızı bu karışımın içinde 10dk kadar tutuyorsunuz. Ayaklarınızı 10 dk sonra çıkardığınızda denilene göre ölü deriler kolaylıkla ayağınızdan çıkacakmış.

Test edip onaylayın ve bana haber vermeyi unutmayın lütfen ;)


Yorumlarınızı her daim Facebook sayfama bekliyorum ;)

No comments:

Post a Comment