08 July 2013

Kapı Kokuluğu

Merhaba!

Başlığı okuyup bu da nedir diye düşünenlere de merhaba :) Size bence çok ilginç olan bir fikri paylaşmak istiyorum. Aslını isterseniz klasik bir fikrin farklı bir alanda kullanımından ibaret bu paylaşacağım. Yapımı zaten her şey gibi basit :)


Aslında yapacağınız şey elbiselerinizin arasına koyduğunuz lavanta ya da başka bir çiçeği kapınızın koluna asmak. Kapı açılıp kapandıkça, ya da rüzgar estikçe bu koku da odanıza yayılacaktır :)

Farketmediyseniz kokulara karşı bir ilgim var :D Evimin hep çiçek kokmasını isterim :) Bu sebeple bu basit metotları sizinle paylaşmak hem beni mutlu ediyor hemde benimle aynı fikir ve duyguları paylaşan birilerine yardımcı oluyorumdur düşüncesi beni heyecanlandırıyor. 

Aslında bu keseyi yapmak zaman almayacak ve makina gerektirecek bir dikiş değildir. Elinizle rahatlıkla yapabilirsiniz. İsterseniz bir parça ya da birçok parçadan oluşan bir kumaş seçebilirsiniz. Resimdeki delik de iki metal parçanın birbirine çekiç ile vurulup tutturulması.

Kumaşın üç tarafını tersten dikin, parçayı ters çevirin ve içine kokusunun yayılmasını istediğiniz bitkiyi koyun, kumaşın fazlalıklarını içine kıvırıp dışarıdan mümkün olduğunca görünmeyecek bir şekilde dikin. Delikten ipi geçirip kapınıza asın :)

Bunları çaya davet ettiğiniz kız arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz, evine gittiğiniz birine hediye edebilirsiniz, yeni bir eve taşınmış kişiye ev hediyesi olarak bolca alıp götürebilirsiniz. Kısacası karar sizin :)


Kolay gelsin!


No comments:

Post a Comment