17 May 2013

Yaprak Çikolata

Merhaba,

Size bugün görsel olarak çok hoşuma giden bir şey paylaşacağım. Yaprak Çikolatalar :)


Yapılışı aslında çok basit. Kullanmak istediğiniz Çikolatayı parçalara ayırıp küçük bir cam kaseyi içinde kaynayan su olan bir tencereye yerleştiriyorsunuz. Resimde de gördüğünüz gibi sabit olabilmesi açısından tencere büyüklüğüne uygun bir kap olması sizin için daha rahat olacaktır. Eğer büyüklükler uymuyorsa, su kaynadıkça kap hareket eder. 


Erimiş çikolatanızı elde ettikten sonra yapacaklarınız basit. İstediğiniz şekillerdeki yapraklardan elde ediyorsunuz ve arkalarını iyice temizliyorsunuz. Bir fırça yardımı ile çikolatayı yaprağın arkasına sürüyorsunuz.  Yaprakları buzdolabının içine yerleştirin ki hemen sertleşsinler. Sertleşen çikolataları daha sonra yaprağından ayırınız. Bunu yaprağın sapını tutarak ve hafif bir şekilde çikolatadan çekerek yapınız. Burada önemli olan nazik olmak. Neden? Çünkü zaten çikolata ince olacağı için kırılma şansı yüksektir ve bu sebeple de elinizde kalmasın :D

Bu yaprakları cupcake, pasta, kahvenin yanına kullanabilirsiniz. 

Afiyet olsun!

No comments:

Post a Comment