28 May 2013

Kına Hediyesi

Merhaba Bayanlar,

Yazın gelmesi ile beraber kına ve düğünler de yapılmaya başladı. Kına için anımsatıcı hediye verenler oluyor, tabi ki bu bir mecburiyet değil ama verilen şeyler genellikle kenara köşeye kaldırılan şeyler. Ben kullanılabilinecek hediyeleri tercih edenlerdenim :) Bu sebeple size basit ve uğraştırmayacak bir hediye önereceğim.


Resimde de gördüğünüz üzere renk uyumu olan iki parça hediye ediliyor; oje ve törpü. Her bayanın kullandığı şeyler! Basit bir ip ile sarmışlar. Bunu daha güzel yapabilirsiniz. Mesela ipi sararken yazdırdığınız tarih ve mesela "Ayşe'nin Kınası" yazılı bir minik etiket olabilir. İpi sarmadan altına dantel, ince el işi kağıtları konulabilinir. 

Ben kişilik olarak aşırıya kaçmayı sevmediğimden dolayı, basit ama özeli severim. Gösteriş bir şey ifade etmez bana ve gösterişi sevenleri de anlamam, özür dilerim :) Bu ve bunun gibi hediyeler kullanıldıkça hatırlanırsınız. 

Bu hediyeyi eğer yemekli bir ortamda kına yapıyorsanız, tabakların üzerine peçeteler ve bunu da üzerine koyabilirsiniz. Tabi ki burada yine renk uyumu önemlidir. Ya aynı tonları kullanacaksınızdır ya da tam zıt renkler. 


2 comments:

  1. Bence güzel fikir :) Hem çok maliyetli de değil :) Teşekkürler

    ReplyDelete