23 May 2013

Kuru Şampuan

Merhaba Beyler Bayanlar,

Havalar ısındı ve kendimizi biraz daha yapış yapış hissetmeye başlamışızdır. Hepimizin bildiği gibi hergün duş almak cildimiz ve saçımız için iyi gelmemektedir. Bu konuda size yardımcı olacağım, Kuru Şampuan tarifi vereceğim.
Öncelikle saçlarınızı ya da kafanızı neden her gün YIKAMAMANIZ gerektiğini anlatayım. Hepinizin bildiği gibi cildimizin belli bir asidik değeri var ve bu değere pH adı ile bir değer verilir. Cildimiz 5,5pH değerindedir ve suyun değeri ise 7pH'tır. Yani daha bir bazik özelliğe sahiptir. Kısacası cildimizle temas eden su cildin dengesini bozmaktadır. Bozulan dengenin yerine oturması da zaman almaktadır. Siz ısrarla her gün bu değeri bozarsanız saçınızın köklerinde daha çok yağ oluşumu olacaktır, bunun sebebi ise cildin kendini korumaya çalışması ve kendine destek çıkmaya çalışması. Saçlarınız yağlanırken kafatasınız kuruyacaktır ve kepek olacaktır. Bu sebeple saçlarım hergün yağlanıyor yıkamak zorunda kalıyorum sorununuzun cevabı değil, cevabı saçınızı yıkamamakta. İdeal yıkama aralığı 2-3 günde birdir.

Size güneşten terlediğinizde kullanabileceğiniz bir metodu sizinle paylaşmak. Vücudunuzun kokmaması için duş alabilirsiniz ama bu yöntem sayesinde saçınızı yıkamaya gerek duymayacaksınız.

Gerekli Malzemeler;
  • 6-10 damla koku verebilecek bir bitkisel yağ. Lavanta ya da limon olabilir.
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı Ararot tozu (bunun ne olduğuna dair bir bilgim yok ben bu kısmı atlıyorum)
Bu malzemeleri karıştırın ve bir tuzluğun içine koyun. Bu karışımın amacını anlatayım hemen size. İnce toz halince olan bu karışım içindeki bitkisel yağ ile güzel kokacaktır. Bu ince toz karışımını saç diplerinize azar azar dökeceksiniz ve saçınızdaki yağları bu tozlar emeceğinden dolayı saçınız aynı derecede yağlı görünmeyecektir. Bu kuru şampuan sizi 1-2 gün daha idare edebilecektir. Saçınıza uyguladığınız kuru şampuan aynı anda kiminin saçına hacim de verecektir. 

Duş alamayacağınız yerler, hijyenik olmayan ortamlarda hemen bu ürünü kullanabilirsiniz. Ya da kısacası saç derinizin sağlığını bozmak istemiyorsanız bunu uygulayabilirsiniz :) 




No comments:

Post a Comment