08 May 2013

Hafif ve Sağlıklı Çilekli Tatlı :)

Merhaba Beyler Bayanlar,

Bugün size tadını çıkartabileceğiniz bir tatlı yazacağım ve belki de en fazla 10dk tutacaktır. Açıkcası bu da tatlı mı diyeceksiniz ama diyetteyseniz evet! :) O sebeple kalem kağıdı hazır edin çünkü sezona uygun bu tatlının tadını en çok bu mevsimde çıkartırsınız. 


Strawberry Yoghurt Parfait Recipe


Bu resimde gördüklerinizi size sıralayayım;

  • Yoğurt
  • Çilek
  • Yulaf/granola / tam buğday gevrekler
Size yapılışını anlatacak değilim :D Zaten görüyorsunuz ne olduğunu ve nasıl yapıldığını. FAKAT, size bu tatlıyı nasıl çeşitlendirebileceğinizi anlatacağım. Tabi ki en sağlıklısı az yağlı yoğurt ve yulaf ile olur ama bu sefer de tatsız tuzsuz bir şey olacak. Bu sebeple bu tatlının üzerini pudra şekeri ya da vanilya tozu ile kaplayabilirsiniz. Miktarı az olacağından dolayı kalorisini bilmesem de fazla bir zararı olacağını sanmıyorum :)

Yurtdışında fazlaca yoğurt çeşitleri bulunur, gerek tatlandırılmış olarak gerekse kendisi olarak. Eğer bu tatlıyı düz yoğurt ile beğenmediyseniz meyveli yoğurt ile bu karışımı yapabilirsiniz ve bu daha çok aroma ekleyecektir. AMA bu sefer de daha çok şeker tüketmiş olacaksınız. Karar sizin :)

EK: Aklıma gelen bir çözüm meyveleri püre ederek (ısıtmadan) sos olarak kullanabileceğiniz. Şekerli olmasını isterseniz muz ekleyin, ekşi olsun derseniz ahududu/kivi gibi farklı tatlar ekleyebilirsiniz. Bu püreleri de yoğurdunuzu da karıştırıp o şekilde de tatlı yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun... YApılanları bana resim olarak Facebook Sayfama atmayı unutmayın! :)

No comments:

Post a Comment