20 March 2013

Bahçenizi Burada Başlatın

Merhaba Güzel İnsanlar,

Havalar şu an dikilmesini istediğiniz bitki ve çiçekler için en uygun olan dönem. Belki 2 hafta daha sürebilir bu dönem. Gerek balkonlarınız için, varsa bahçeniz için elleri kirletme zamanı :) Benim balkonumdaki ahududular aldılar başını gidiyorlar yeşillik konusunda :)


Eğer bitkilerinizi tohumdan ekecekseniz uygulamanız gereken şeyler basit olsa da aslında biraz da zor :)


  • Tohumları ekeceğiniz toprak nemli olmalı ama çok sulu olmamalı. 
  • Karanlık bir yerde olmalı.
  • Üzerine fazla toprak dökmemeli. 
  • Yüzeye yakın ama üstü kapalı olmalı.
  • Sulama yaparken normal dökme yoluyla değil sprey şeklinde sulamalısınız. 
Peki bu tohumları daha sonra saksılara ekmek için nerede yeşillendirebilirsiniz? Açıkcası burası güzel olan yeri :) Para harcamak istiyorsanız büyük hırdavatçı dükkanlarında (Bauhaus vs.) hazır plastik tohum saksılarından alabilirsiniz. Ama bunu yaparsanız sıkıcı bir ortamda çalışmış olursunuz bence :) 

Bunu nasıl eğlenceli hale getirebiliriz? Tabi ki yumurta kabuğu ve tuvalet kağıtlarının kartonu ile :)

Yumurta kabuğu kaplarını zaten aşağıdaki resimde görüyorsunuz. Daha sonra saksıya geçireceğiniz zaman kabuklarını kırıp toprağı ile karıştırarak daha bir enerjili toprak yapmış olursunuz.

Tuvalet kağıtlarının içindeki kartonu da sonundan karşılıklı iki kesik olmakla beraber toplam 4 adet kesik yaparak altını karton kapatır gibi kapatın (yukarıdaki resmi örnek alabilirsiniz). İçine toprağınızı ve tohumunuzu koyduğunuzda sulama yapabilirsiniz. 

Açıkcası tohumları nemli tutma konusunda kartonu tercih ederdim fakat yumurtanın kabuğundan gelecek olan enerji ve minerali de göz ardı edemiyorum :) Artık tercih sizin :)

Kolay Gelsin!!! :)



No comments:

Post a Comment