12 March 2013

Popolar Sıkılaşsın ve Erisin! :)

Herkese Merhaba,

Yaz yaklaşıyor bayanlar ve artık yavaştan yediklerimize içtiklerimize dikkat etme vakti geldi. Havalar ısındığı için artık yürüyüşe gitmemek için de bahane kalmadı :) Giyin üstünüzü temiz ve hafif soğuk havada yapın yürüyüşünüzü :) Bugün popoya şekil vermek için yapmanız gerekenleri sizinle paylaşacağım.

Bu hareketleri zaten nasıl yapılacağı aşağıda gösteriliyor ben sizinle bunları yaparken nelere önem vermeniz gerektiğini paylaşacağım. 

SQUAT: Ayaklarınızı omuz hizasında açın. Bu hareketi yaparken olabildiğince aşağı eğilin. Ama eğilirken vücudunuzun üst kısmını dik tutmaya önem verin, yani omuriliğiniz popodan başlayarak başınıza doğru bir C harfi oluşturacak. Sırtınızın üstünde bir şey taşıyormuş da içeri göçmüş gibi bir diklikte tutacaksınız. Belinizin oyuk kısmı ortaya çıkacak :) Daha başka nasıl anlatırım bunu? :) Yukarı kalkarken popo kaslarının tamamını sıkarak yukarı kalkıyorsunuz.


Eğer dengenizi bu harekette tutamayıp şekliniz bozuluyorsa o zaman sırtınızı bir duvara yaslayın ve inebildiğiniz kadar aşağı eğilin ve yukarı kalkın. Bacaklarınızın açıklığını değiştirerek bacak ve kalçanızı daha da zorlayın :)

BRIDGE: Burada önemli olan hareketi doğru yapmak. Bu hareketi daha önce yapmadıysanız sadece yerden kalçanızı kaldırıp indirerek yapın. Kalçanız yere değmeden bu hareketi 20 kere yapın. Eğer bu hareketi daha önceden yapıp belli bir alışkanlık edindiyseniz kalçanız her zaman yukarıda olacak ve bacaklarınızı 90 derece olacak şekilde sırayla havaya kaldırıp indiriyorsunuz. Bu hareketi yaparken dizinize yüklendiğinizi unutmayın ve ona göre hareket edin :) Amacım sizi sakatlamak değil ona göre. Kalçanızın yukarıda olduğu zaman boyunca kalçada bulunan tüm kasları kasıyoruz!



DONKEY KICK: Eşek tekmesi :) Dizlerinizin ve ellerinizin üstünde durun ve bacağınızı yukarı kaldırarak yukarı tekmeleyin :) 20 kere yaparsanız zaten kaslarınızın yandığını hissedeceksiniz :)



LUNGE: Bu hareket de fazlasıyla dize baskı yapmaktadır bunu unutmayın. Bu adımı atarken çok fazla uzağa atmanıza gerek yok. Resimde bir adam boyu adım atar gibi durabilir ama siz kendinizi rahat ettiğiniz aralığı bulun. Genellikle atılan ortalama adım yolda yürürken attığınız adım ya da biraz daha uzunu oluyor. Küçük aralıklarla başlayarak bu aralığı bulun. Yukarı kalkarken tüm kasları kasarak kalkın ki maksimum etki olsun ;)


PISTOL SQUAT: En zor hareket bu. Rusların danslarını bilirsiniz. Bu hareket de aynısı. Bacakları ileri doğru tekme atarak bacak ve kalçayı çalıştırıyorsunuz. Fakat dikkat ederseniz kadın bacağının üzerine oturmuyor :) Kendisi havada :) Önemli olan nokta bu :)


Bu hareketlerin selülitleri de erittiğini unutmayalım. Eğer selülitlere karşı hareket yapmak isterseniz yazımızı linki tıklayarak okuyun. Bunları yaparken yardımcı olarak da Selülit Kürünü yapabilirsiniz. 

Haydi kolay gelsin bakalım :)

No comments:

Post a Comment