01 March 2013

Kahvaltıya Doyurucu Pancake

Günaydın,

Yarın kahvaltınızda farklı bir şeyler yemek ister misiniz? Sizler eminim ki daha önceleri tadına bakmışsınızdır pancake'in. Genellikle Amerika ve Avrupa'da görülen bir kahvaltı etme tarzıdır ama siz de bir farklılık yapmak istiyorsanız buyurun beraber tarifini inceleyip deneyelim.



Pancake yapımı inanılmaz basit olan bir kahvaltıdır. İsterseniz misafiriniz kahvaltıya geliyorsa onlara farklı birşey sunmak için bunları yapabilirsiniz. Karıştırmanız gerekenler aşağıda yazmakta. 
  • 1 bardak un
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
Bardağın boyutu istediğiniz miktara göre değişebilir. Çay bardağı, kupa, su bardağı. 

Burada yapılması gereken kuruları birlikte karıştırmak ve daha sonra süt ile karıştırmak. 

Karışımı kızgın tavanın üzerine yapışmasını engellemek için birazcık yağ koyun ve daha sonra istediğiniz gibi pancake dökün. Orada onlar hem pişecek hem şişecekler.

Çocuklar için biraz daha yararlı hale getirebilirsiniz bu pancakeleri. İçine istediğiniz bir meyveyi rendeleyebilirsiniz mesela. Ya da servis ettiğinizde meyve ile servis edin.

Genel olarak reçel, bal ve diğer tatlı şeyler (nutella, meyvalar) ile birlikte yenilen bir kahvaltıdır. 

Yapanınız olursa ve resimlerini paylaşırsanız sevinirim.

Afiyet olsun şimdiden...

2 comments:

  1. Yarın sabah hemen deneyeceğim. Yalnız yumurtada olmuyor muydu? Bilemedim. Sonucu paylaşırım. Herkese mutlu hafta sonları...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ewet haklısın!!!!! Nasıl yazmayı unutmuşum! :) Çok teşekkürler dikkatin için :) Yazıyı düzelttim sayende :) Teşekkürler her kim isen :)

      Delete