04 March 2013

Nemlendirirken Unutma!!

Günaydın :)

Pazartesi sendromunu dikkatinizi dağıtarak atlatmanıza yardımcı olmaya çalışacağım :) Size bugün nemlendiricilerle ilgili olarak yazacağım, inşallah ilginizi çeker :)


Nemlendirici kullanırken yapılması gerekenler ya da düşünülmesi gereken şeyler var. Bunların bazıların üzerinden geçelim :)

Ellerinin yıkanması: Gece yatmadan önce ya da gün ortasında eğer yüzünüze nemlendirici sürecekseniz ellerinizi yıkamanız önemli. Gün ortasında ellediğiniz şeylerden yüzünüze geçebilecek birçok bakteri ve pislik vardır. Elinizdeki bu pisliklerin yüzünüzdeki gözeneklere dolması sağlık açısından iyi birşey değildir, bu sebeple bu konuya dikkat ederseniz cildiniz de mutlu olacaktır :)

Duştan sonra krem uygulamak: Eğer duş aldıktan sonra nemlendiricinizi kullanırsanız emilimin en yüksek olduğu vakitte bunu yapmış olursunuz. Bu iyi bir şey :) Duştaki sıcak su ve buhar vücudunuzdaki gözeneklerin açılmasına yardımcı olur ve vücudunuza ya da yüzünüze süreceğiniz kremin maksimum emilimine sebebiyet verir. Bazen iki kere bile nemlendirme sürülmesi gerektiği durumlar oluyor. Vücudunuz siz farkında olmadan o kadar kuruyor ki daha fazlasını istiyor.


Yüzük Parmağınız: Gözlerinize sürdüğünüz kremi, yüzük parmaklarınız ile sürün. Gözünüzün altında kalan kısım (genelde mor olan yerler :P ) yüzünüzdeki en hassas alandır. Orada yoğun bir şekilde kılcal damarlar bulunmaktadır ve bu sebeple oralara fazla baskı uygulamamak gerekir. Bu sebeple de gözünüze krem süreceğiniz zaman yüzük parmaklarınızı kullanın.

Nemlendirici kullanırken unutulmaması gereken yerler: Yaşlılık belirtisine karşı genç yaşta nemlendirici kullanarak engellemeye başlayabilirsiniz. Bu sebeple nemlendirici kullanırken sadece buna nemlendirme olarak bakmayın, geleceğe yatırım olarak bakın. Artık kırışıklıklara karşı botox, estetik gibi yapay engeller koysak dahi bazı yerlere halen estetik yapılamıyor ve buralar insanların gerçek yaşlarını ortaya koyuyor. Bu sebeple gece yatmadan önce ya da makyaj sonrası sadece yüzünüze değil söyleyeceğim yerlere de nemlendirici sürün.

  • Ellerinizin üstü
  • Boğazınız
  • Dekolteniz
Kısaca özetleyecek olursak sabah uyanınca, akşam yatmadan, makyaj sonrası, bulaşık ve temizlik sonrası ellerimizi ve yüzümüzü nemlendiriyoruz :)

Bu yazı ile de nemlendirmenin önemini ve püf noktalarını beraber öğrenmiş olduk :)

Herkese iyi haftalar diliyorum! :)

No comments:

Post a Comment