08 February 2013

Basit ve Sağlıklı Atıştırmalık Kurabiye

Herkese Merhaba,

Sizinle bugün yapılışı inanılmaz basit, pişirmesi dert olmayan, kalori alacağım diye dert etmeyeceğiniz ve üzerine de tok tutan bir kurabiye paylaşacağım. Bu kurabiyeyi ister çocuklarınıza sağlıklı olsun diye, isterseniz ara öğün olsun diye yapabilirsiniz. Arkadaşım Diyetisyen İrem Tütüncüye yazımı yayınladıktan sonra tahmini kalorisi ne kadar olur diye soracağım :)



Tarifine geçecek olacaksak dediğim gibi çok basit.

  • 2 büyük muz
  • 1 su bardağı yulaf
  • İkisini iyice karıştır
  • 180 derecelik fırında 5dk pişir
Arzuya göre üstüne ya da içine fındık ceviz gibi tamamlayıcı şeyler koyabilirsiniz. Muzun tatlı tadı olduğu için içine fazladan şeker koymaya gerek yok, yulaf da sizi tok tutacaktır. 

Misafiriniz gelecekse ya da çaya gelen birileri olacaksa iki dakikanızı dahi almayacaktır bu tatlıları yapmak :) Hızlı oluşu zahmetsiz oluşu kadar önemli. 

Çocuğunuza rahatlıkla verebileceğiniz bir alternatif tatlı :) Sizin de ara öğününüz olarak yiyebileceğiniz bir kurabiye. Tahminime göre ara öğün olarak 3 tane yenilebilinir ama bunu da arkadaşım Diyetisyen İrem Tütüncüye sormam gerekecek :)

Afiyet olsun! :) İyi haftasonları :)



2 comments:

  1. Deniscim çok güzel bir tarif. 2 büyük boy muz 180 kalori. 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi 75 kalori.Ara öğün niyetine senin de söylediğin gibi 3 adet yemek yeterli olacaktır.

    Dyt İrem TÜTÜNCÜ

    ReplyDelete