21 February 2013

Selülite Karşı Hareketler!!!

Merhaba Bayanlar! :)

Haftaiçi akşamları genellikle hepimiz bir dizi izleriz. Dizi izlerken 15dk selülite karşı hareket yaparak geçirebilirsiniz. Bu hareketleri ister izlerken, ister reklam arasında yapın. Hareketler çok kolay olmakla beraber eminim ki sizi zorlayacaktır. Hepimizin sonu selülit olduğu için bu hareketlere ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi :) 


Aşağıdaki hareketleri yapmak çok basit. Hepsini sizlere hemen anlatacağım...

Öncelikle her hareketi 10 kere yapıyorsunuz ve bunu 3 tekrar ile bitiriyorsunuz. Eğer bacakları ayrı ayrı kullanıyorsanız önce sağ bacak ile başlayın ve sonra solu yapın. Daha sonra tekrar aynı hareketi sağ bacağınız ile başlayarak üç seti tamamlayın. Farklı bacaklarla yaptığınız hareketleri mümkün olduğunda aralarda beklemeden yapın, bacaklarınızı beraber kullandığınız hareketlerin set aralarına ise 15-30 saniyeyi geçmeyecek zaman aralıkları ile dinlenin.

Eğer hamlık ağrısını çekmek istemiyorsanız hareketlere alışmak için 1 set yapın (yani 10 kere aynı hareketi yapın) ve daha sonraki zamanlarda ya da haftalarda setlerin sayısını artırın. 

İlk harekette yerde ellerimiz ve dizlerimiz üzerine çöküyoruz. Sağ bacağımızı sağ kolumuzun dışında kalacak şekilde öne doğru çekiyoruz. Bu bizim başlangıç pozisyonumuz. Bu bacağınızı olduğu yerden geri ve yukarı kaldırıp ayağınızın üstünün yan tarafa bakmasını sağlıyorsunuz. Daha sonra bacağınızı başlangıç pozisyonuna getiriyorsunuz ve bu hareketi bir kere yapmış oluyorsunuz. Bunu 10 kere tekrar etmeniz gerekiyor. Sonra diğer bacağa geçip 10 kere tekrarlıyorsunuz.

İkinci harekette yüzüstü yatıyorsunuz. İster resimdeki gibi dirseklerinizin üzerinde durun isterseniz tamamen yatın. Bacaklarınızı mümkünse omuz hizasından fazla açıp topuklarınızı birleştiriyorsunuz. Bu yatış sizin başlangıç pozisyonunuz. Poponuzdaki kasları sıkarak bacaklarınızı yerden kaldırmaya çalışın. Ne kadar kaldırabilirseniz o kadar etkili olacaktır bu hareket. Bacaklarınız yere inince bir kere bu hareketi yapmış oluyorsunuz. Bacaklarınızı aşağı indirirken mümkün olduğu kadar yere değdirmeyin. Kaslarınızın çalışmasından dolayı poponuzun yandığını hissedeceksiniz :) Bunlar güzel ağrılar ♥

Üçüncü hareket için yere oturun, dizlerinizi bükün ve ellerinizi popoya dönük, sırtınızın gerisinde olacak şekilde yere koyun. Bu pozisyondayken kalçanızı yerden kaldırın ve bacak bacak üstüne atın. Bu sizin başlangıç pozisyonunuz. Daha sonra bacağınızı kaldırın ve vücudunuzun yanına doğru açın ve yere koyun. Oradan bacağınızı kaldırıp tekrar bacak bacak üstüne atın. Başlangıç pozisyonuna döndüğünde bu hareketi bir kere yapmış oluyorsunuz. 10 kere bu hareketi yapıp diğer bacağa geçiyoruz.

Son harekette eller ve ayaklar aynı şekilde başlıyorsunuz fakat bu sefer bacaklar farklı hareketler yapıyor. Kalçanızı yerden kaldırdığınızda dizinizi kendinize doğru çekin, bu başlangıç pozisyonunuzdur. Bacağınızı daha sonra ileri doğru uzatın ama yere koymayın. Bacağınızı tekrar geri çektiğinizde bu hareketi bir kere yapmış olursunuz. Bu hareketi on kere yapın ve diğer bacağa geçin :)

Bu hareketleri yaparken hem karın kaslarınızı, hem bacak kaslarınızı, hem de kol kaslarınızı da çalıştırmış olursunuz. Hareketlerinizden fazlasıyla yararlanmış olursunuz yani :)

No comments:

Post a Comment