12 February 2013

Fırça Temizliğinin Önemi...

Fırça Temizliğinin Önemi Büyük...

Yüzümüz aslında vücudumuzun en hassas yerlerinden bir bölümü... Göz, burun ve ağız sağlığının öneminden her zaman bahsedilir. Fırçalarımızda biriken farlar, fondötenler, allıklar zamanla bakteriler için güzel bir yer olmaktadır. Bu sebeple fırçalarımızı ortalama 3 haftada bir yıkamak gerekir. Yıkanmayan fırçalar suratınızda sivilce gibi zararsız olmasına rağmen sinir bozucu çıkıntılar oluşturabilir. Dediğim gibi sivilce en basiti ve aslında en zararsızı, başınıza kim bilir neler gelebilir.




Çoğunlukla çok para verdiğiniz makyaj malzemelerinizin gerçek renkleriniz gösterebilmesi için de temiz fırçalar önemli. Sİyah kullandığınız bir far fırçanızı daha sonra açık pembe kullandığınızda temiz olan bir fırçanın vereceği rengi vermeyecektir, olduğundan daha koyu bir renk verecektir. 

Fırçalarınızın içerisinde fazla far, allık ya da kullandığınız toz pudra barındırmaması için önleyici bir şey yapabilirsiniz. Bu da aslında çok basit bir şey :) Fırçanızı kullandıktan sonra elinizin kenarına yukarı aşağı hareketlerle vurun. Ben genellikle baş parmağımın avuç kısmı ile birleştiği yere fırçamı yukarı aşağı hareketle vurup kısmen temizlemeye çalışıyorum. Bu işlemi yapınca kullandığınız koyu renkli farların elinizin üzerinde kaldığını göreceksiniz :)

Eğer Fırça Temizliği ile ilgili yazımı okumadıysanız yandaki linke tıklayarak o yazıma da ulaşabilirsiniz. 
Sık temizlik yapmak istemiyorsanız daha çok fırça satın alın :) Bu da temizlikten kaçmak için bir yöntem :)

Kolay gelsin bayanlar...

No comments:

Post a Comment