13 February 2013

Makyaj Fırçalarınızı Tanıyın

İyi Günler,

Sevgililer gününe özeneceğiniz makyaj ile doğru görünmek, güzel görünmek için makyaj fırçasını nasıl kullanacağınızı bilmek önemli. 

Doğru ve güzel makyaj için açıkcası kullanacağınız makyaj fırçaları önemli :) Fırçaların sentetik kıllardan ya da gerçek kıllardan (saç, at kılı vb.) olma kısmını hemen anlatmayacağım fakat büyüklükleri, eğiklikleri yapacağınız işlem için önemli. Aşağıdaki resimlerden hangisinin nereye kullanılacağı gösteriyor ama ben detaylı bir şekilde yazayım yinede.



Aşağıdaki fırçalardan birer tane sizde olması bütün ihtiyacınızı karşılayacaktır. Tabi ki yeteneğiniz ve ihtiyacınız değişkenlik gösterdikçe ihtiyacınız olan fırça türleri de değişecektir. 



Gözleriniz için kullanacağınız fırçalar:
  • Kısa Eğik Fırça: Kaşları doldurmak ya da kirpiklerinizin dibine düzgün bir far sürmek için kullanacağınız sert uçlu bir fırçadır. Farlarınızı isterseniz eyeliner olarak bu fırça ile sürebilirsiniz. Fırçanın kılları sentetik kıllardan yapılır. 
  • Toz Far Fırçası: Kısa eğik fırçanızdan daha büyük, daha havadar ve hafif eğikliğe sahip olan fırçadır. Doğal kıllardan oluşur. Göz kapaklarınızdaki renkleri rahatça karıştırıp, gözünüzü tamamen farla kaplamanıza yardımcı olacaktır. 
  • Krem Far Fırçası: Düz, yuvarlaklaştırılmış, sıkı bir fırçadır. Sentetik kıllardan oluşur. Krem farları eşit şekilde sürülmesini sağlar.
Yüzünüz ve yanaklarınız için kullanacağınız fırçalar:
  • Kapatıcı Fırçası: Düz bir fırçadır fakat ucu hafiften sivri olacak şekilde yuvarlaklaştırılmıştır. Bu uç daha doğru ve kesin bir makyaj yapılabilsin diye sivrileştirilmiştir. Fırça sentetik kıllardan yapılmıştır.
  • Fondöten Fırçası: Düz bir fırçadır, ucu kubbeleştirilmiştir. Daha eşit dağılım ve kusursuz görünüm için kullanılır. İki farklı renkte sentetik kıl kullanılmıştır bu fırçada. 
  • Allık Fırçası: Hafif yuvarlak uçlu fırça, mükemmel karıştırıcı özelliği ile allıkların fırçaya eşit şekilde toplanmasını sağlar. Doğal kıllardan oluşan fırça allık sürülürken eşit şekilde yanaklarınıza dağılımasına yardımcı olur. 
Şimdi de size doğal ve sentetik kıllar arasında farklı anlatayım. Neden birini diğerinde kullanmadığımızı bu sebeple rahatlıkla anlamış olacaksınız ;)

Sentetik kıllı fırçalar her ne kadar doğal görünümlü olsa da ellediğinizde plastik ellemiş gibi olursunuz. Plastik bir şeyi suratınıza sürdüğünüzü düşünürseniz vereceğim detayları daha kolay anlarsınız. Sentetik fırçalar toz far ya da allıkları doğal fırçalar kadar iyi tutamayacaktır, fırçaya aldığınız far ya da allık suratınıza sürdüğünüzde bir bütün olarak sürecektir ve tozu iyi tutamadığından dolayı yüzünüze düşmesine sebebiyet verecektir. Hafiften sürmek zor olacaktır. Bu sebeple sentetik fırçalar krem far, krem allık, kapatıcı gibi sürülmesi zor olan şeylerde hafif de olsa sertliğinden dolayı kolayca sürecektir. Sıkı kıllardan oluştuğu için fırça içine çok fazla krem kaçmayacaktır. Bazı fırçalarda her iki kılın özelliğinden yararlanılmak istenildiğinde ikisi karışık olan fırçalar oluyor ve bu fırçalar sadece sentetik kıllardan oluşan fırçalara oranla daha aralıklı oluyor.

Doğal kıllı fırçalar ise at kılı ya da farklı doğal bir yerden edinilmiş kıllar kullanılarak yapılır.  Aslında sağlıklı olan doğal kıl fırçaları daha doğal makyaj yapmak istenildiğinde, farınızı kalıp olarak sürmek istemediğinizde, hafif bir allık sürmek istediğinizde kullanılabilinecek tür fırçalardan. Fakat daha aralıklı yerleştirilmiş kıllardan dolayı kılların arasında toz makyaj malzemeleri kaçabileceğinden dolayı daha sık temizlik yapılması gerekir. Doğal kıl fırçaları ile karıştırma, hafif uygulama yapılır. 

Aklıma gelenleri sizinle paylaştım. Eminimki unuttuğum detaylar olacaktır. Eğer var ise aşağıya yorum yaparak eksiklerimi tamamlayınız :)

Teşekkürler,

No comments:

Post a Comment