21 February 2013

Kullanılmış Kahve Artıkları...

İyi günler,

Türk kahvemizi genellikle içeriz ve telveye her zaman ne yaparız? Su ile akıtırız. Artık bunu yapmayacağız, çünkü telveniz ile neler yapabileceğinizi size anlatacağım. Filte kahve de artan kahveler için de geçerli bu anlatacağım şeyler. Telveyi kullanabileceğiniz alanlar çok :)



Peki telveyi nerede ve nasıl kullanabilirsiniz?

Body Scrub/Peeling: Kahvenin telvesini biraz zeytinyağı ve esmer şeker ile karıştırın. Size ölü derinizi alacak ev yapımı bir karışım oldu! Duş alırken cildinize uygulayabilirsiniz. 

Koku giderici: Elleriniz soğan ya da sarımsak kokuyorsa ellerinizi telve ile ovalayın ve kokudan kurtulun.


Kahve telvesini bir bardağa koyup buzdolabınıza yerleştirirseniz hem koku giderici olarak görev görecektir hemde dolabı her açtığınızda kahve kokusu verecektir.

Kaçan naylon külotlu çorabınızı çöpe atmayın. Çorabın içini telve ile doldurun ve dolabınıza dökülmeyecek şekilde koyun ya da asın. Bu naylon külotlu çorap torbası dolabınızı güzel kokutacaktır. 


Eğer lavabonuzda gıda öğütücünüz var ise içine telvelerinizi dökerek hem kokusunu almış olursunuz hemde bıçakların keskin kalmasını sağlamış olursunuz.

Saç Parlatıcısı: Saçınız parlasın istiyorsanız bir sonraki duşa girişinizde saçınıza ve saç diplerine telvenizi uygulayın. Biraz beklettikten sonra bol su ile durulayın. Çok fazla telve borularınızı tıkama riski oluştuacağından dolayı saçınıza çok fazla telve uygulamayın. 

Pire Kovucu: Köpeğinizi ya da kedinizi kendiniz yıkıyorsanız onu yıkarken birazcık telve kullanın. Telve doğal bir pire kovucu görevi görecektir.

Şömineniz ya da sobanız var ise, oradaki külleri almadan önce üzerine ıslak telvenizi dökün. Bu tozların uçuşmasını engellemeye yardımcı olacaktır.

Gördüğünüz gibi kullanım alanı bol :D Sizin bilip ama benim yazmadığım bir bilgi var ise lütfen aşağıya yorum bırakın ki bilginizden herkes yararlansın :) 

Teşekkürler!

No comments:

Post a Comment