26 February 2013

Yağ Artıkları ile Ne Yapmalı?

Herkese afiyet olsun.!

Hazır dışarı çıkmışken ve yemek yiyecekken sizlere yemeklerle alakalı bir ipucu vereyim. Sebebini de açıklayacağım. Bahsedeceğimiz konu yemek pişirdikten sonra artan yağlar. Buyurun ne dediğime bakalım. 

Yemeğimizi yaptıktan sonra bitince tava ya da tencerede yağ birikmiş olabilir. Bunlar tabi ki hafiften bir şeyler kızartınca ya da yemeği yağlı yapıyorsanız olur. 

Dikkat ettiyseniz yemeklerinizde tereyağı ya da başka hayvansal yağ kullandığınızda yemek soğuyunca yağlar da sertleşir. İşte musluğunuza döktüğünüz yağlar da soğuyunca aynı şekilde borularınızda sertleşip orada kalıyor. Bu sebeple ne boruları doldurun ve dondurun, ne de doğamıza zarar verin. Size çok pratik bir bilgi paylaşacağım. Belki size daha uğraştırıcı gibi gelecektir ama inanın sizi oluşabilecek başka dertlerden kurtarıyorum. Borularda sorun çıkınca daha beter problemle uğraşırsınız haberiniz olsun :)




Bahsedeceğim şey resimdeki gösterilen aslında. Bir kabın içine alüminyum folyo koyuyorsunuz ve içine bastırıyorsunuz ki kabın şeklini az buçuk alsın. Daha sonra bu kabın içine artık yağlarınızı döküyorsunuz. Eğer fazla yağ varsa daha büyük kap kullanın. Buraya döktüğünüz yağı ve kaseyi kenara koyun ve soğumasına izin verin. Daha sonra yatmadan önce göreceksiniz ki kabın içindeki yağ sertleşmiş ve atılmaya hazır. Folyoyu yağın etrafından sarıp çöpe atıyorsunuz. Bu şekilde borularınızı da koruyorsunuz kendinizi de :) 

Eğer siz sağlıklı davranıp sıvı yağ kullanıyorsanız onları da bir küçük su şişesinde toplayıp toplu şekilde atabilirsiniz. Borularınızı bu şekilde de korumuş olursunuz :)

Bu da pratik bilgilerden birisi! :) Afiyet olsun!

No comments:

Post a Comment