04 February 2013

Evinizin Dolaplarını Yenileyin Güzelleştirin

Günaydın,

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da mobilya fuarı vardı, Türkiye'nin her yerinden mobilya temsilcileri orada bulunuyordu. Mobilya fuarında her şeyin ne kadar gereksiz pahallı olduğunu gözlemledim. Sonra aklıma insanların yurtdışında kendi mobilyalarını yenisini almak yerine yeniledikleri aklıma geldi. Açıkcası bu düşünce tarzı Türkiye'de pek yok, taksit seçenekleri, insanın kendini ya da etrafındaki eşyaları yineleme ihtiyacından dolayı yeni şeyler almaya yöneliyoruz. Bazı insanlar da etrafına gösteriş yapabilmek adına, konuşulmak adına en abartılı ve en gösterişli şeyleri almayı tercih ediyor. Aslında konuşulacaksan evinin ve eşyalarının özel olmasından dolayı konuşulmak daha mantıklı geliyor bana. Benim için de özel olmak bir eşyanın başkasında olmaması ile olur, buna da kendin bir şeyler yaparsan ulaşırsın.


Aşağıdaki resmini gösterdiğim mobilyalar aslında basit mobilyalar iken boyanıp özelleştirilmiş. Evinizde yenilemeyi düşündüğünüz mobilyaları kendim yenileyebilir miyim diye önce sormak bence daha doğru. Bu hem para, hem doğa açısından daha doğru. Mobilyalarınızı yenilemek için zımpara ve boyaya ihtiyaç var ve mobilyanızı tamamen sizin isteğinize göre yaparsınız.

İlk mobilya dışarıdan basit siyah bir çekmece dolabına benzese de çekmecelerini çekince canlı pembe rengi ile ben buradayım diyor. Resimde dolaba siyah kulp uygun görülmüş, bu kulplar turkuaz rengi olmuş olsa ya da başka canlı bir renk kendini kendiliğinden gösterecektir. 

Bu dolap ise aslında basit bir beyaz dolap. Dolabın üstüne gri renginde bir motif boyanmış. Bu motifleri internetten bulabilirsiniz. Bulduğunuz motifi ya istediğiniz boyutta bastırıp mobilyanın üzerine yerleştirebilirsiniz ya da overhead mantığını kullanabilmek adına şeffaf bir kağıda bastırırsınız. Evinizde overhead mantığını kullanmak için illa ki makinasına ihtiyacınız yok. Saydam kağıdı kenarlarından düz durmasını sağlayıp arkasından ışık verdiğinizde şeffaf kağıttaki motifler karşı tarafa yansıyacaktır. Saydam kağıdı boynu bükülen pipetlere bantlayıp, bükülen kısmını da yerde sabit durmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra kağıdın ışığa yakınlığı ve uzaklığına bağlı olarak motif büyüyüp, küçülecektir. Dolabınıza yansıyan motifi kurşun kalem ile hafifçe kenarlarından çizerek mobilyanızın üzerine bu motifi çıkartın. İstediğiniz renkle de motifin içini boyayın.




Tabi ki bu değişimin de daha kolay yolu var :) Son zamanlarda ünlü olan stickerları kullanmak :) Artık internetten rahatlıkla alabileceğiniz, istediğiniz resmi yaptırtabileceğiniz siteler var. Buralarda zevkinize uygun bir sticker bulup dolaplarınıza, gardıroplarınıza yapıştırabilirsiniz.




Bu bahsettiğim yenilikler aslında sadece mobilyalara değil duvarlara da uygulanabilinir. Çocuğunuzun odasına renk katmak istiyorsanız, onların mobilyalarına şeker resimler koymak istiyorsanız uygulayabilirsiniz. 

Şimdilik benden bu kadar :) 

No comments:

Post a Comment