28 February 2013

Dikişsiz Yastık Kılıfı :)

Günaydın,

Size neden yeni yastık almayacağınızı anlatacağım :) Açıkcası yastıklar baya pahallı oluyor, özellikle evinize ve odanıza uyumlu olması için yapmak zorunda kaldığınız seçimler bu masrafı artırabiliyor :) Yeni almak yerine yapabileceğiniz yaratıcı ve güzel bir alternatif sunacağım size :)

Aşağıdaki gibi aslında ihtiyacınız olan tek şey kumaş. Kumaşlar çok pahallı olmamakla beraber yaratıcılığınızı kullanmanıza yardımcı olacak ve değişken yastıklar kullanabileceksiniz. Sıkılınca keyfinize ve zevkinize göre değiştirirsiniz. 

İhtiyacınız olan kumaş yastığınızın boyutuna göre değişecektir o sebeple ben bu kumaş parçası ile ne yapacağınızı anlatacağım ve siz ona göre boyutunu ölçer ona göre alışverişinizi yaparsınız.

  • Yastığınızı kumaş parçasının üzerine ortasına konacak şekilde yerleştirin.
  • Yastığınızı üst ve alt taraftan kumaş ile örtün. Kumaşlarınız yastığın üzerinde buluşsun ve mümkünse az da olsa üstü üste gelsin.
  • Daha sonra yanda kalan kumaşları üçgen oluşturacak şekilde içeri katlayın ve yastığın üstüne bükün. Farkındaysanız buradaki uzunluk yastığın kendisi kadar (yani kumaş dikdörtgen gibi yanlardan daha uzun) ya da biraz daha uzun. Aynı şekilde diğer tarafı katlıyorsunuz.
  • Buradaki uçları bir kere düğümleyecek şekilde birbirinin içinden geçiriyorsunuz. Ucunda kalan parçaları da düğümün arkasına sıkıştırıyorsunuz.
İşte bu kadar!!! Dikişsiz yastık kılıfı :) Uğraştırmadan, zaman harcatmadan, sıklıkla değiştirebileceğiniz basit farklılık :)




No comments:

Post a Comment