14 February 2013

Şık Tatlı Süslemesi ♥♥♥

Sevgiliniz ya da eşinizle buluşmanıza az kalmıştır :) Evde yemek yiyecek olanlara yaptıkları şeylerin yanına güzel bir süs olsun diye size çikolata ile yapacağınız süslemelerin nasıl yapıldığını hemen tarif edeceğim! :)

  1. Yarım su bardağı kadar çikolatayı (artık hangi tat istersiniz beyaz, bitter, sütlü orasına karışmıyorum :)))) bir poşetin içine koyup eritiyorsunuz. Artık mikrodalga fırınınız var ise tahminimce 2 dakikada erir, yoksa kaynar suda eritebilirsiniz çikolatalarınızı. 
  2. Yağlı bir kağıt alıyorsunuz ve erimiş olan çikolata torbasını köşesini minik bir delik açarak yağlı kağıdın üzerine istediğiniz şekilde süsünüzü yapıyorsunuz. 
  3. Çikolata sertleşene kadar mutfağınızda durabilir, kapalı balkonunuz varsa orada durabilir ya da hemen sertleşsin isteyenler buzdolabı ya da buzluk kullanarak çikolatanın hemen sertleşmesini sağlayabilirsiniz. 
  4. Sertleşen çikolataları yağlı kağıttan alıp güzelce süsleme malzemeniz olarak kullanabilirsiniz. 
Resimdeki poşetin biraz kalınca olduğu detayını size tekrar hatırlatmak isterim. Buzdolabı poşetilerinin gücü yeter mi sıcağa ve ezilip büzülmeye açıkcası bilmiyorum. Deneyen olursa lütfen yorumlara bu deneyimi eklerse sevinirim :) 

Bu arada yarım bardak çikolatayı ben 2 kişi olarak düşündüğüm için dedim. Siz istediğiniz kadar kullanın :)



Göz zevkinize sağlık! :)

No comments:

Post a Comment