25 February 2013

Kafa Deriniz Görünmesin

Günaydın Bayanlar,

Hepimiz bir sebepten dolayı saçlarımızı yaptırıyoruz. Özel davetler, özel günler vs. Saçımızı yaptırırken kuaförler saçlarımızı şekilden şekile sokuyorlar. Saçlar bir o tarafa çekiliyor bir bu tarafa. Bu çekişlerde bazen saçlarımız kafa derimiz örtemiyor ve ortaya hoş olmayan görüntüler çıkıyor. Şimdi bunun için yapacağınız iki seçeneği açıklıyorum.


Yapacağınız şeylerden ilki şu:

  1. Saçınızın kafa derinizi gösteren yerine saç spreyi sıkın. Daha sonra üstünü örtebileceğiniz saçınız var ise etrafta onları sprey sıktığınız derinin üzerine hafif hareketlerle çekin. (Resimden de görebilirsiniz)
  2. İkincisi ise bazı durumlarda saçınızı kapatabileceğiniz saçın etrafta olmaması ya da tutturulduğu yönün farklı olmasından dolayı bu imkanın olmaması. Böyle durumlarda yapacaklarınız yine çok basit :) Saçınızın rengine olabildiğinizce yakın bir far kullanacaksınız. Farı bir makyaj fırçası yardımı ile kafa derinize süreceksiniz. Uzaktan da saç spreyi uygularsanız farınız kafanızda sabit duracaktır.


Aslında bu bahsettiğim kafa derisinin üzerine far uygulaması saçı seyrek olanlar da uygulayabilir. Genetik olarak kimimizin saçları ince kimimizinki seyrek. Bazılarımızın kafasında yer yer seyrelmeler de görülebiliniyor strese bağlı olarak. Bahsettiğim far uygulamasını sizi rahatsız eden bölgelere uygulayarak keyfinizin kaçmasını da engelleyebilirsiniz. 

Herkese iyi günler!

No comments:

Post a Comment