22 February 2013

Günlük Basit Makyaj

Günaydın!

Sizlere haftasonu şık olmanız için bir makyaj önerisinde bulunayım :) Bunu haftaiçi yapmayı düşünenler varsa kesinlikle yapmalı. Her türlü kıyafete uyumlu bir makyaj aslında. Spor, şık, etek, pantolon herşeye uyar :)

Aslını isteseniz bu makyajın herşeye uyumlu olması aslında yapılan makyajın tonlarının kişinin ten rengine ve gözlerine uyumlu olmasından dolayı. Bu resimdeki ben değilim bunu anlamışsınızdır herhalde :P Hemen size uygulanan makyajı kısaca tarif edeyim. 

Gözleri ela olduğu için (benim gibi) gözlerindeki yeşili ortaya çıkartmak için kahverenginin daha toprak tonlarının ağır olduğu renkleri kullanmış. Yani içinde ucundan kırmızı tonlar var. 

Göz kapağının tamamını kahverengi ile örtüyor. Daha sonra dış kenarlarına daha koyu olan bir tonunu sürüp onu oradaki göz kapağınızın üst kısımlarında (gözün yuvarlağının bittiği yere) bu rengi yayıyor. 

Daha sonra kalın bir şekilde eyeliner çekiyor gözlerine. Bunu en güzel şekilde nasıl yapabileceğinizi daha önceden yazdığım Dramatik Bakışlar adlı yazıma bakarak öğrenebilirsiniz.

Gözlerinin en iç kısmına, buruna yakın olan tarafına açık renkte bir fark sürmüş. Bu açık renk gözlerinizi "açacaktır" ve bakışlarınızın daha dinç görünmesini sağlayacaktır. 

Resimdeki bayanın kaşlarına da mat bir kahverengi far ile doldurulmuş olduğunun da üzerinden geçeyim ki kimse fark etmedim sanmasın :P

Aslında bu makyaj kapsamlı bir makyaj olsa da yukarıda da dediğim gibi kendi cilt tonuna uygun renkler kullanmasından dolayı doğal duran bir makyaj olmuş.

Eğer siz de göz renklerine uygun makyaj renkleri ya da göz formuna uygun uygulanması gereken makyaj teknikleri hakkında yazı okumak isterseniz aşağıya ya da Mutluluk Kaynağı facebook sayfama yorumda bulunun.




Teşekkürler,

No comments:

Post a Comment