01 February 2013

Haftasonuna Özel Bakım ve Saç Modeli

Merhaba,

Haftasonu havanın güzel olmasından faydalanacak olanlar, özel bir davete gidecek olanlar ya da sadece şık olmak isteyenler :) Sizlere basit bir bakım ve saç modeli vereceğim ve haftasonunuzun uzunca bir vaktini kurtarmış olacağım :)


Haftasonuna hepimiz bir duş ile başlarız (başlamayanlar en aşağıdaki notu okusun) :) Duşa girmeden önce yüz bakımınızı yapacağınız malzemeyi hazırlayın, çünkü duştan çıkınca gözenekleriniz en açık olacağı vakit olduğundan hazırlık yaparak vakit kaybetmeyin. Gözenekleri açmanın en iyi yolu sıcak bir duştan geçer. 

Maskenizin içerikleri;
  • iki tatlı kaşığı limon suyu
  • iki tatlı kaşığı bal
İkisini karıştırıp yüzünüze sürüyorsunuz ve 15-20dk bekledikten sonra ılık su ile yıkıyorsunuz. Yüzünüz temizlenince suratınıza soğuk su vurarak gözeneklerinizin kapanmasını sağlıyorsunuz. 

Bal cildinizi nemlendirdiği gibi aynı zamanda da besler. Limon lekeleri açar. Karışım siyah noktalarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. 


Duşunuzu aldınız, bakımınızı yaptınız, makyajınızı da yaptıktan sonra sıra saça geldi. Size aynı model saçın iki farklı versiyonunu vereceğim. Bu model orta ve uzun saçlı arkadaşların yapabileceği bir model.

Resimlerde adım adım nasıl yapılacağı gösteriliyor :) 


Bu arada hava soğuk duş alamam ben diyenlere de gözenek açıcı çözümümü de ekleyeyim :) Kaynamış suyu yüzünüzün büyüklüğünü kavrayabilecek boyutta bir kaba koyun, yanınıza alacağınız bir havlu ile de kafanızı üstten kapatın. Havlu çıkan buharın etrafa yayılmasını engelleyecektir, yüzünüze odaklanmasını sağlayacaktır. O alanda hapis olan buhar ise etkisini en üst düzeyde gösterip gözeneklerinizi açacaktır :)

Enjoy...

No comments:

Post a Comment