25 February 2013

Halıdan Leke Nasıl Çıkarılır

Herkese Merhaba!

Haftasonu evinize misafir gelip halınızda iz mi bıraktı? Ya da ufaklıklar mı bir şeyler döktü halınıza? Ne denediyseniz çıkmadı mı? Halını yenilemeden önce bir de benim yazacaklarımı oku lütfen...



Bu Mucize için ihtiyacınız olanlar;
  • Karbonat
  • Sirke
  • Sıvı bulaşık deterjanı
  • Sıcak su
Hemen neyi nasıl yapacağınıza geçelim. 
  1. Dökülen sıvıyı hemen halınızdan olabildiği kadarını alın. Artık kağıt, havlu, bez hangisini kullanıyorsanız.
  2. Dökülen yere karbonat dökün ve o şekilde 10dk kadar bekletin. Karbonat oradaki sıvıyı absorbe edip daha kuru olmasını sağlayacaktır. Daha sonra süpürge ile süpürün.
  3. 1 yemek kaşığı sıvı bulaşık deterjanı, 1 yemek kaşığı sirke ve 2 su bardağı sıcak su ile karıştırın.
  4. Karışımı lekelerin üzerine sıkın (azcık dökün) ve iyice bir kumaş ya da bez parçası ile üzerinden ovalayarak geçin. Çiteler gibi bastrırın :) Lekelerin çıkması için birkaç defa lekenin üzerine karışımı sıkmanız gerekebilir. Önemli olan karışımdaki suyun sıcak olması. 
  5. Halıyı iyice ovduktan sonra temiz bir su ile üzerinden geçin ve kurumasını bekleyin. 
Kurumadan önce üzerinden bir tur süpürge ile geçerseniz halınızın tüylerinin (kılları mı denir yoksa? ipleri? neyse siz anladınız) düzeltmenize yardımcı olur ve her tarafa bakan bir halınız olmaz. 

Bu karışımı haftalar önce dökülmüş olan lekelerinize de kullanabilirsiniz. Tahminlerime göre koltuğunuzda da sorun çıkartmayacaktır eğer sert kumaşlardan ise koltuğunuz. Kadife gibi yumuşak kumaşlardan leke çıkartımı farklı olduğundan sırası gelince onu da sizinle paylaşacağım :)

Size yardımcı olmak yandaki arkadaş kadar mutlu ediyor beni. 

Bu karışımı ben kendi halılarıma kullanamadım çünkü toplasanız evde 3-4m2 halı vardır ve haliyle çoğunluğu masa altında kalıyor. Lütfen biriniz deneyin ve sonuçlardan beni haberdar edin.

Teşekkürler!

No comments:

Post a Comment